Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

Pius Hospital

700 anys d’hospital a Valls 

A Valls ja hi havia hospital quan encara no s’havia descobert Amèrica. Una referència important per situar l’esdeveniment que avui celebrem.

Des d’aleshores hem tingut una certa continuïtat pel que fa a l’assistència hospitalària.

Temps de mancances i temps heroics per mantenir l’hospital obert als més necessitats. Mantingut gràcies al voluntarisme de vallencs que han treballat al servei dels seus conciutadans.

I avui també homenatgem a un vallenc, exemple d’aquest voluntarisme que, amb la seva dedicació abnegada al Pio Hospital, va mantenir durant anys enceses les brases que després han propiciat l’hospital que avui tenim. El Dr. Joan Cartañá, amb les Germanes de la Sagrada Família i amb un grup de metges i cirurgians de Valls van fer que tothom pogués gaudir d’una assistència digna per lo que era la medicina hospitalària d’aquells anys.

I Així fins arribar avui, en que ja mirem de cara al futur amb un projecte que ens dona un hospital definitiu per Valls.  

La bona afinitat en el treball d’equip entre la Direcció Territorial i la Direcció del Pius Hospital ha estat, sens dubte, l’agent propiciatori per l’execució dels  projectes incorporats en el Pla Estratègic preparat per la Gerència de l’hospital i que s’han executat aquests darrers cuatre anys.

En un temps relativament curt s’han realitzat tot un seguit de projectes, interrelacionats, que han millorat la infrastructura i l’acondicionament de serveis de l’hospital. Només com a recordatori podríem senyalar els Serveis de Rehabilitació, Urgències, la planta de Obstetrícia i Ginecologia, Hemodiàlisis, el nou ascensor pel desplaçament de llits i el canvi dels antics i malmesos ascensors, la radiologia, l’acondicionament de les àrees d’hospitalització. I moltes altres accions de infrastructura dedicades a millorar les condicions tant de treball com d’estada en el hospital.

Pel Servei de Rehabilitació s’ha fet una descentralització, creant centres a Montblanc i Alcover, evitant el continuat desplaçament dels malalts a la nostra ciutat a canvi del desplaçament dels nostres facultatius i tècnics.  Amb la creació del Servei d’Hemodiàlisis, també es fa un estalvi de desplaçaments. Malauradament el desplaçament del malalt va lligat al del familiar que l’acompanya, amb tots els trastorns que això comporta. Treballem per apropar la medicina al malalt.

Vaig estar present en una de les primeres intervencions públiques de la Consellera de Sanitat, quan recentment nomenada. Va ser a l’Hospital Vall d’Hebrón on es va reunir amb els Caps de Servei. Jo hi estava convidat, ja que feia poques setmanes que havia deixat  de ser-ho dels laboratoris.

Va ser una grata sorpresa saber que un dels objectius del programa que presentava era apropar la medicina al malalt, coincidint amb l’objectiu del projecte que volíem per Valls.

Es bo i elogiable el treball que fa el Comitè de Direcció, com també es important deixa treballar. La bona entesa i el treball en equip des del Servei Català de la Salut i la Direcció Territorial amb la Gerència i Direcció de l’hospital dona aquests fruits que avui tots celebrem.

Es molt lo que s’ha aconseguit. Queda encara molt per fer, sobre tot en medicina, que es una ciència dinàmica que prospera dia a dia. Estem convençuts que el mètode aplicat fins ara es l’adequat: el treball continuat i en equip entre la Gerència de l’hospital i els equips de la Direcció Territorial. Tenim l’objectiu immediat de la construcció del bloc quirúrgic. Els equips tècnics han confeccionat el projecte.

Tots els vallencs som clients potencials de l’hospital i precisament no de forma voluntària. Tots hi tenim, o tindrem, alguna vivència. Aquí hi neixen nous membres de les nostre famílies i també hi passen els últims dies de la seva vida familiars nostres, amics o molts membres de la nostra comunitat vallenca. Si no tinguéssim l’hospital ens donaríem compte de la sever mancança que això representaria per tots. Cal fer una reflexió molt seriosa per part de tots i prioritzar les primeres necessitats dels vallencs i donar-hi el suport, al menys moral, als que allí hi treballen i assoleixen una qualitat assistencial.

Deixa un comentari

Required fields are marked *