Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

El poder de convocatòria del mestre Sanahuja
Personatges vallencs

El poder de convocatòria del mestre Sanahuja 

Durant molts anys, primer en el teatret que l’Aroma Vallenca tenia en l’edifici del Pati cantonada amb Jaume Huguet, acompanyat pel violoncel·lista Alfred Muset i la pianista Angels Ureña i després en la Casa de la Cultura, el mestre Albert Sanahuja va generar un petit grup de públic consumidor de cultura musical. Segurament que el senyor Sanahuja no passarà a la història de la música però no va parar de sembrar llavors per tal que l’amor a la musica arrelés en la nostra ciutat pensant en aquell dia on el petit grup, que seguia els seus concerts, s’engrandís pel bon nom cultural de Valls.

Va ser molt i molt important el que el mestre Sanahuja va fer per la cultura de la nostra ciutat; primeres figures que venien a Valls a fer concerts periòdicament. Seria molt difícil poder fer un llistat  de tots ells. Posem l’exemple d’un joveníssim violinista Angel Jesús Garcia que, posteriorment, seria el concertino de la nchner Philharmoniker, de l’orquestra del Bayreuther Festspiele, de la Orquesta Nacional de España i de la Orquestra Ciutat de Barcelona. Com aquest molts altres.

Prova irrefutable és el testimoni gràfic de la fotografia adjunta que  mostra la capacitat de convocatòria del mestre Sanahuja al reunir en una calçotada a Valls, allà pels anys seixanta, a destacats músics, com el pianista Angel Soler, el violinista Xavier Turull, Frederic Mompou, Xavier Montsalvatge, l’escultor Burrull, el crític Alfons Valls Gorina, etc.

Amb la trajectòria que han seguit a través dels darrers cinquanta anys l’obra de tants il·lustres personatges i el seu reconeixement internacional en el món de la cultura ens enorgulleix veure’ls agrupats al voltants d’una calçotada. És realment xocant i emotiu pels que som de Valls i ens agrada la música. Aquesta jornada, tant irrepetible com històrica, va ser gràcies al poder de convocatòria del mestre Albert Sanahuja.   

Deixa un comentari

Required fields are marked *