Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

Residència Alt Camp

Festes de Sant Joan a la Residència Alt Camp (2008) 

Vetllada literària – musical

Un dels primers actes programats per celebrar les Festes de Sant Joan a la Residència Alt Camp, va ser una vetllada poètica i musical el dimarts dia 17 a la tarda.

Una vegada més, i coincidint amb el solstici d’estiu, un grup de veterans membres del Grup de Teatre de la C.M, van respondre a lo que ja s’ha fet tradició d’anar a portar art i esbarjo als avis. 

El format d’aquesta edició va tenir importants canvis respecte als anys anteriors. Una primera part dedicada a la poesia, amb una temàtica molt variada i adient a les dates que som i pel públic a qui anava dirigit. Ferran Bautista recità, amb la prestància i bona dicció de sempre, La Sardana que els avis seguien amb interès i molts d’ells la mussitaven. Molt emotiva, fen saltar les llàgrimes a més d’un, quan va recitar L’Enxeneta, dita em emoció i molt caràcter. Francesc Cucurull i Maria Sans, també van posar les dosis de tendresa i emoció, fen-se un nus a la gola de més d’un, quan van recitar La Pubilla, un relat dramàtic que van fer alternant els recitats. Pilar Sans va tenir un record pels companys que en aquests dies es troben absents al llegir un relat curt escrit per Lluís Figuerola; en la segona intervenció va enlairar els ànims dels assistents al recitar La Festa Major, acompanyada de la música de la Trinca.

La segona part era la gran innovació de la vetllada. La reaparició dels Germans Cucurull com a duo, potser els pioners, del “play back”. Van recuperar les actuacions que durant un grapat d’anys van fer pels anys seixanta. Va ser un “revival” amb un èxit total, tant per la ajustada interpretació, molt ben sincronitzada i, a la vegada, amb una esplèndida interpretació dels dos protagonistes i creadors d’aquest espectacle.

Diuen que recordar es viure. La música de Carosone va arreplegar als residents de l’Alt Camp quan segurament estaven pel voltant dels quaranta anys. Alguns segurament havien tingut ocasió de veure actuar abans als germans Cucurull. Tant la música, amb molts records, com els que han vist per primera vegada aquest espectacle els va satisfer plenament i es van quedar amb el bon regust de retornar-ho a gaudir properament.                 

Deixa un comentari

Required fields are marked *