Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

Pius Hospital

Preparant un hospital pel futur Ampliació i reforma del Pius Hospital de Valls 

El Pius Hospital de Valls actualment no disposa de capacitat per a créixer en un entorn confortable i funcional, fent-se necessari resoldre unes alternatives de creixement a curt i mig termini.

Així ho demanda l’evolució actual de la medicina, el concepte d’hospital que es contempla pels propers anys, l’accessibilitat i la presencia dintre de l’àrea sanitària on donem servei. No donar una ràpida resposta a aquesta demanda seria caure en una immobilitat que ens desplaçaria de la dinàmica progressiva que viu l’hospital aquests darrers anys.

L’ampliació que farem alliberarà espais per facilitar la reforma de l’Hospital, permetent el creixement d’àrees assistencials amb gran demanda en el propi hospital, i així dotar-lo d’unes millors condicions per afrontar els reptes de futur.

La façana principal de l’hospital serà sobre la Plaça de Sant Francesc, per on es preveu un ingrés nou que permetrà accedir a les consultes externes directament, amb un ingrés de vehicles i ambulàncies més directe. En la primera ase que es construirà properament encara no s’inclou aquest nou accés que anirà en una segona fase.

La reforma i ampliació consisteix en la construcció d’una planta soterrani on si ubicarà el Servei d’Anatomia Patològica i l’àrea d’Esterilització, a més de serveis generals de l’hospital. En la primera fase, que està previst iniciar a principis del proper any, inclou la reforma del Bloc Quirúrgic i Bloc Obstètric; la incorporació de l’àrea de Cirurgia Ambulatoria i Endoscòpies. Els serveis  que aniran en la segona planta d’aquest nou edifici son: Cirurgia Major Ambulatoria, Unitat de Cirurgia Sense Ingrés, Esdoscopia i Hospital de Dia. El Bloc Quirúrgic i el Bloc Obstetric s’ubicaran en la tercera planta.

En aquest nou edifici impulsem certa renovació estètica millorant els aspectes tècnics i espacials quan sigui possible, dissenyant sales i passadissos amb els amples de nova normativa o altures més generoses.

Es un projecte ambiciós molt treballat on han participat, per l’organització funcional del servei, els tècnics del Servei Català de la Salut, els arquitectes redactors del projecte i la gerència e l’hospital amb la participació del director mèdic, la cap d’infermeria i els responsables de cada servei, així com el cap de manteniment.

El Pius Hospital de Valls, que es una entitat dedicada a proporcionar atenció sanitària, sociosanitària i social a la població de les comarques de l’Alt Camp i Conca de Barberà, gaudirà, d’aquí a dos o tres anys, d’un hospital amb una estructura i funcionalitat adequada per afrontar un llarg període d’atenció sanitària a aquesta població amb les garanties de qualitat assistencial  i confort   pels malalts i familiars.

Roman Galimany

12.05.2010

Deixa un comentari

Required fields are marked *