Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

Tancament de l’antiga Farmàcia Galimany
La Farmacia centenària

Tancament de l’antiga Farmàcia Galimany 

És centenària ja que es manté oberta com a farmàcia des del 1881. En aquest any apareix en el llibre de matrícula de la contribució industrial de Valls una oficina de farmàcia llur titular és Pere Calmet Pujol, sent l’adreça Carnisseria,4. L’any 1886, apareix com a titular la senyora Dolors Carreno, vídua de De Calmet. Posteriorment, en el llibre de matrícula dels anys 1890 a 1891 l’esmentada farmàcia figura a nom d’Antoni Canals Recasens i la ubicació és el número 8 del carrer Carnisseria.

L’any 1903 apareix com a titular Isidoro Murtra Musolas; el nom del carrer havia canviat, era el carrer Cánovas, i es mantenia el número 8. El senyor Murtra traspassà l’oficina de farmàcia al senyor Josep Culleré Maspons al finalitzar la Guerra Civil. L’any 1946 va entrar a treballar com a auxiliar de farmàcia el senyor Francesc Castellet, que ho va ser fins a la seva jubilació als anys vuitanta.

El meu pare va entrar a treballar a la farmàcia l’any 1946, com a farmacèutic substitut, ja que el titular de la farmàcia era el senyor Culleré Maspons. Va agafar el relleu al senyor Rovirosa.  L’any 1966 adquirí la farmàcia al senyor Culleré, dirigint-la ja com a propietari fins a l’any de la seva mort, el 2005.

A la farmàcia hi havia un laboratori on es feien les anàlisis de la seguretat social, fins que va obrir, a meitat dels anys 60, el CAP Dr. Sarró.  Com a molt hi havia entre deu i quinze persones que venien a la farmàcia, se’ls feia l’extracció de sang i després venien a recollir el resultat de l’analítica.

Després de tants anys, amb  tot el mobiliari molt ben conservat construït per la Cooperativa de Fusters durant l’època del senyor Culleré, sap greu el tancament ja que l’establiment es manté en bones  condicions. Però els temps i les circumstàncies obliguen a fer el canvi. Es pot dir, doncs, que tot i la modificació en la nomenclatura del carrer i de la numeració de les cases, l’oficina de farmàcia R. Galimany, roman oberta prestant servei als vallencs des de fa 128 anys, seixanta-un dels quals portada per la mateixa família.

Deixa un comentari

Required fields are marked *