Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

A propòsit de  …….. Hamlet, príncep de Dinamarca
Captivat per William Shakespeare

A propòsit de …….. Hamlet, príncep de Dinamarca 

William Shakespeare situa els seus personatges en llocs, moments històrics i circumstancies puntuals, amb el propòsit de demostrar acuradament la naturalesa humana mitjançant les seves passions, sentiments i debilitats; amb aquests actes fitxa la seva existència i vulnerabilitat davant el seu propi destí.

L’amor, l’avarícia, la venjança, l’ambició, la mentida, la intel·ligència, el dubte i la follia. Son algunes de les passions que utilitzava per personificar els seus personatges; el príncep Hamlet encarnava el dubte.

Es dona molta importància a la bogeria: Hamlet l’utilitza com a medi per la venjança. El que sent i manifesta Hamlet ¿és en veritat bogeria o es una representació massa explícita sobre l’intel·lecte humà? ¿són els seus actes només un producte de la demència o són la manifestació de idees clares amb un significat amagat?

La bogeria i la mort: els dilemes principals d’aquesta obra que Hamlet es planteja en el famós monòleg, referint-se a la incertesa del suïcidi. Té una calavera a la ma, li parla a la mort, cercant una resposta, que li confirmi que no s’empenedirà d’acabar amb la seva vida.

En aquesta primera sessió Rosa Mª Martínez Ascaso presentarà el personatge de Hamlet, amb totes les seves característiques i complexitats; només el personatge i el seu entorn més proper, no la tragèdia complerta.

En la propera sessió, tots els que ho desitgin podran participar en una dissecció d’aquest personatge. Un examen de la seva personalitat, després d’haver fet prèviament un estudi seguint les explicacions i suggeriments aportades per la Rosa Mª Martínez Ascaso.

Rosa Mª Martínez Ascaso es una estudiosa de Shakespeare, amb una biblioteca particular de més de 2.000 llibres sobre ell i les seves obres. Es autora de diversos estudis i tractats sobre aquest autor; darrerament ha presentat el llibre Shakespeare i la Natura, amb un gran èxit d’acceptació. 

     Roman Galimany 8.12.2008

Deixa un comentari

Required fields are marked *