Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

2007.1. Al Plenari. Constitució Ajuntament
Vida Municipal contemporània

2007.1. Al Plenari. Constitució Ajuntament 

Bon dia i benvinguts,

Avui, la Judit Fàbregas i jo, vivim una pàgina important de la nostra vida com a vallencs: Presidir aquesta sessió per procedir a la constitució del nou Ajuntament de la nostra ciutat.

I ho fem per motius normatius i astronòmics (la Terra ja ha donat amb mi més de 64 simples voltes de translació).

 Es per això que, d’entre els 21 vallencs elegits el passat dia 27, i que avui som aquí presents, jo vaig ser el primer en veure el nostre campanar, el  primer que vaig estar a la plaça del blat admirant els nostres castellers, potser l’únic que s’ha pogut banyar en els gorgs del llit de corrents d’aigua clara d’aquell torrent de la xamora, i he begut aigua fresca al Mas Miquel, quan brollaven totes les fonts, protegits sota l’espès mantell de les branques d’aquells monumentals arbres, mentre ens menjàvem un bolado. Tot un luxe que aleshores no valorarem.

Aquest es l’únic mèrit que tinc per pogué presidir aquest solemne i important acte. Soc el que porto més anys trepitjant el carrer de la Cort, i la que en porta menys es la Judit que, d’entre els 21 elegits, va estar l’última, encara que per molt poc, d’arribar a Valls. Ni un mèrit més ens serveix per ocupar aquesta il·lustre presidència.

El fet d’arribar a aquest Saló de Plens es per que tots tenim una bona disposició per treballar i construir Valls, ja que vull creure que ens motiva més l’amor a la ciutat que la dependència a unes sigles polítiques que es mouen més enllà del nostre entorn municipal. Per tant, es un bon grup de vallencs que podríem fer molta feina durant els propers quatre anys.

Per treballar per Valls sempre he cregut que només cal tenir un fort sentiment de dedicació per la ciutat; tot lo altre, etiquetes o filiacions, es accessori i podrien, malauradament, provocar anticossos innecessaris i ser excloents per altres vallencs. Lo que realment fa avançar i prosperar la ciutat es el bon treball de la seva gent, i empènyer tots en la mateixa direcció.

Valls es l’objectiu prioritari per tots. Ho es per nosaltres i ho ha estat per molts que ens han precedit i han fet l’historia de Valls, i van aclucar definitivament els ulls quedant-se amb la imatge del seu Valls, el de sempre, amb el taló de fons de la serralada de Miramar.

Valls ha de ser l’únic pal de paller que aglutini a tots cap un mateix objectiu. 

Els vallencs no entendrien que els regidors s’enrosquin en sentiments partidistes per damunt dels sentiments vallencs, no es podria entendre la extrapolació de les actituds que s’exhibeixen en el Parlament Autonòmic o Estatal, a l’Ajuntament de Valls. No es casualitat el que la gent deixi d’anar a votar i s’incrementi l’absentisme en unes eleccions tan properes al ciutadà com son les eleccions municipals; cal reflexionar molt seriosament en lo que ens volen dir.

Tampoc podrien entendre que, tractant-se de treballar per Valls, s’excloguin, o auto-excloguin, de la directa participació en els grans projectes a altres representants dels també vallencs.

  No hem rebut la confiança dels vallencs per malgastar el temps en estèrils enfrontaments, sinó que demanen, o demanem, una complicitat i un compromís de treball efectiu de tots els seus representants, sense rebutjo ni limitacions, en les decisions que portin a Valls al lloc que li pertoca per historia, per cultura i per tradicions.

Es el treball que tothom espera de nosaltres.   

Roman Galimany

Maig 2007

Pressa de posesió

Deixa un comentari

Required fields are marked *