Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

2020. Innocents o culpables
Seguretat ciutadana

2020. Innocents o culpables 

Aquest mati, al Portal Nou, a Ca l’Amada, Portal 22, Colla Vella estaven tancats. Estava obert el fumador de marihuana. Realment curiós el criteri dels nostres administradors. 

En els bars o restaurants que anem habitualment sempre hem gaudit d’un servei molt pulcre. Durant els mesos de coranovirus han seguit escrupolosament les normes dictades per sanitat: rigorosa neteja de les taules, respectant la distància, sense servei sobre la barra; compliment rigorós i exquisit de la normativa vigent. No s’ha conegut ni un sol cas de contagi produït en un restaurant o en un bar de la nostra ciutat.

Dijous a la tarda, al voltant de dos quarts de sis, vaig aparcar el cotxe darrera de Centre Cultural, per l’entrada a l’escenari, al costat de la zona propera al Mas Miquel. Hi havia quatre cotxes molt lluents i d’alta gamma, amb ells uns “niñatos” molt “pijos”, d’entre 18 a 20 anys, acompanyats d’unes noies, fumant porros, sense mascareta ni distanciats. Eren vuit, en aquell moment.

Tots sabem on esta el contagi, on no es prenen les precaucions, on es consenteixen aquestes trobades. Botellons massius durant una nit a la platja de Torredembarra, festes massives sense cap tipus de precaució a la Universitat de València. Ningú ho evita i ningú imposa el rigor necessari, i així podríem fer el llarg recompta de la insensatesa i la desídia diària. Ningú ho evita. Aquí es produeix el contagi.

El Govern de la Generalitat ha ordenat el tancament de bars i restaurants i la limitació en comerços i diverses activitats per tallar els contagis per coronavirus. Això suposarà un “cop dur” per a uns establiments que durant mesos s’han adaptat a les mesures que imposaven les administracions, amb un “esforç” per mantenir-se sense caixa ni liquiditat i que ara “són els culpables de tot”.

El Govern de la Generalitat no té el que s’ha de tenir per evitar les trobades, que tots coneixem, per evitar de manera radical els contagis que provoquen aquests irresponsables, per consentir agrupaments nocius. El malt comportament i la indolència ho paguem tots.

Roman Galimany

Octubre 2020

Deixa un comentari

Required fields are marked *