Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

1992. MANIPULACIÓ HISTÒRICA A VALLS
Activitat Municipal en el meu record

1992. MANIPULACIÓ HISTÒRICA A VALLS 

El bon criteri que segueixen al CAP Doctor Sarró de Valls, establint unes normes preventives per evitar el contagi de l’Covid-19, a més de l’eficàcia preventiva, ens ha possibilitat observar i conèixer detalls en espais pels que sempre hem transitat precipitadament , gairebé sense prendre consciència de l’entorn.

Per evitar l’aglomeració de pacients al centre, causa principal de les infeccions nosocomials, es controla el nombre de persones presents en les dependències del CAP. Així hem romàs, fins que ens han autoritzat entrar, uns minuts en l’espai del replà previ a l’entrada, que limiten les dues portes de vidre. Allí hem pogut observar detalls sempre inadvertits.

El més important, pel seu contingut, és el representat en la foto adjunta. Una placa, de bona mida, que es troba adossada a la paret d’aquest espai de l’entrada. No m’ho podia creure!

Com es poden falsejar uns fets i unes dates per honor d’un conseller, en detriment dels que van promoure i construir el CAP?. Evidentment, per a les joves generacions dels anys noranta, o els forans vinguts a la nostra Ciutat fa trenta anys, l’artífex del CAP Doctor Sarró, seria el conseller Xavier Trias, – per cert, un conseller molt mediocre que el vaig patir en els meus anys de Can Ruti – per que així consta escrit en la placa commemorativa, suposem, d’unes reformes o millores. El CAP Doctor Sarró, per a qui no ho sap, es va inaugurar l’any 1967 pel ministre de Treball, Romeo Gorria, ja que depenia del Instituto Nacional de Previsión.

Per aquesta mateixa raó, la placa que figura en el Servei d’Urgències del Pius Hospital, en lloc de posar que la Consellera Geli va inaugurar el Servei de Urgències, podria figurar que va inaugurar el Pius Hospital. O un exemple més proper, actualment estan arreglant el sostre de l’Església de Sant Francesc, de manera que podrien descobrir una placa que digui: l’Església de Sant Francesc inaugurada per la Alcaldessa de Valls. Tot si val.

Per honestedat i per servir a la veritat històrica de la nostra ciutat haurien de corregir el contingut de la placa i dir que foren inaugurades les reformes però no el CAP. Ja no suggerim que posin una placa amb la data de la inauguració i de qui la va inaugurar, per que això pot aixecar ampolles, encara que representés un gran benefici per a la Ciutat de Valls en l’any 1967. Però així s’escriu la història quan dominen altres interessos.

Deixa un comentari

Required fields are marked *