Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

2007.2. PACTE DE GOVERN
Vida Municipal contemporània

2007.2. PACTE DE GOVERN 

Fem aquesta reflexió pensant només amb el Govern de Valls i la gent de Valls (Batalla dixit febrer 2003). Tots els altres ascendents (ideologies, Catalunya, Espanya, Europa, ….) no ens han d’influir. No m’interessen pel govern de Valls.

Hem de fer dos reflexions respecte al pacte amb ERC (o altres):

  1. Quines avantatges aportaria al nostre govern?
  2. Quins inconvenients o perjudicis pot portar al nostre govern?

Valorar les dos qüestions i veure per on s’inclina la balança.     

1.- Com avantatges:

     – ampliar el nombre de regidors i per tant menys carrega de treball pel grup de govern CiU, encara que la responsabilitat final sigui de l’Alcaldia. Si es confia amb la capacitat dels 10 regidors elegits aquest no ha de ser el motiu. Altra cosa es que, a l’hora de la veritat no ens considerem capacitats per portar, o repartir, totes les regidories entre els 10 membres de la nostra candidatura.

     – ens poden facilitar el suport suficient per uns temes determinats. Encara que no sabem a on donaran suport ni les condicions que posaran en aquell moment.

     – no podem extrapolar el comportament dels representants d’ERC de la legislatura acabada amb els de la propera. Son molt diferents el taranná i ja han donat les claus de les seves pretensions.

2.- Com inconvenients:

     – desplaçar el punt de model de govern cap un escorament on te més protagonisme la dependència a un dictat de partit que un interès pel progrés de la ciutat. Una radicalització. 

     – perdre l’oportunitat de governar només amb el nostre model.

     – utilització dels nostres resultats per millorar la situació i la imatge d’ERC i els seu líders, després d’uns mals resultats dels que només ells son els responsables.

     – molts votants de CiU no entendrien com s’utilitzen els seus vots per engreixar a ERC, quan no han fet cap mèrit.

     – lligar-se a un partit, amb molta dependència a Barcelona, que s’està desintegrant, amb clamoroses baralles internes i que no sabem com pot acabar.

     – es parla molt de que si el CUP es presenta a les autonòmiques desplaci a l’ERC.

     – de cada vegada te menys pistonade dintre del govern de la Generalitat, i per tant els recursos que poden arribar seran, com a molt, per les seves regidories. 

     – conflictes a curt o a llarg termini. Recordeu que allà on governa ERC, amb un mínim de representants, son insaciables amb les seves demandes. Demanaran inversions per totes les àrees on volen intervenir (emissora, cultura, ….). Se’ls hi negarà? Poden provocar una crisi a mig govern si no reben lo que volen. 

Qüestions de consciència:

1.- Obligació a fer agraïments  

– En unes recents eleccions, CiU amb 10 regidors va veure com ERC es llançava als braços del PSC a canvi de l’Alcaldia.

– En la darrera legislatura, van pactar amb nosaltres havent perdut tres regidors, derrotats moralment, entre plors, i van salvar la cara entrant al govern per que a nosaltres també ens convenia. Van tenir molt millors condicions, econòmiques i d’espais, que qualsevol altre regidoria, que vàrem mantenir l’activitat amb imaginació i escorrialles. Han trufat les regidories amb el personal que han volgut i de qui han volgut quan nosaltres havíem fet el compromís de congelar plantilla. No han estat espavilats quan, després de col·laborar amb la CUP, han perdut els vots a favor d’aquests.

– Estem llegint diàriament a la premsa com amb els pactes l’ERC desplaça a CiU de governs de pobles i entitats.

– Si nosaltres estiguessim amb nou regidors i ells amb tres, estarien tant preocupats per ser generosos amb nosaltres i agrair que els hi vàrem donar tot el que van demanar?.

2.- Capacitat nostra

Si la Dolors va tenir el coratge per fer aquell forat al Pati, es molt més fàcil tenir el coratge per governar ara sola, amb l’equip que faci.

No ens podem capficar de que la gent o la premsa no veurien bé que no es pactés amb ERC. La gent vota per que governi el que ha votat. Si els vallencs volguessin ERC, haurien obtingut més vots que nosaltres.

 Estem cansats d’escoltar comentaris de que no entenen per que després de votar amb uns i guanyar governen d’altres. En aquest cas donar regiories i espais de govern a un grup que ha perdut les eleccions.

En l’entorn on em moc jo, i es bastant ample i variat, confien en que CiU governi sol. La fama d’ERC es que son molt dependents de les directrius que reben, i a la vegada  insaciables amb les seves ambicions.

ERC va tenir la possibilitat de presentar unes condicions raonables, coherents amb els seus resultats i ètica i moralment acceptables. No ho han fet, i per tant han perdut la seva possibilitat ja que ells saben que no son necessaris. No es pot anar demanen el dret a pernada.

3.- L’oposició

El PSC te una crisi interna. Intencions de dimissió avortades. Manca de gent per governar però també sense capacitat per fer d’oposició.

Només tenen l’opció d’un canvi d’imatge davant del poble: participar de manera constructiva i compromesa amb els projectes de ciutat a on se’ls convidi a intervenir. Es més fàcil i rendible fer aquest treball que fer una oposició amb membres sense la suficient capacitat per fer-la.

L’oposició forta d’aquesta legislatura serà ERC (tant si esta al govern com si esta fora) acompanyat de la CUP.

4.- Opció    

No donaria l’opció generosa de la que es parlava divendres. Donaria les mateixes condicions de la darrera legislatura, equiparats amb les restants regidories. Ni una mica més. Així, crec que som molts generosos, ja que oblidem la seva actitud amb aquestes negociacions.

No pactar amb cap grup. Govern en minoria.

Convidar a tots els grups, sense excloure a ningú, a participar en els temes de ciutat. Fer-ho des de l’inici del projecte, amb lleialtat i transparència. Fer-los còmplices dels projectes i coparticeps. Encara que això comporti temps i diàleg. El responsable d’endegar el projecte ha de ser conscient que s’ha de dialogar i posar el temps que sigui necessari.

El que no hi participi s’autoexclou ell, i només ell ha de ser el responsable de no participar-hi.  

Així s’ha fet aquesta legislatura amb temes d’hospital i de cultura i ha funcionat, tot i que es va començar amb més dificultat que en la propera legislatura que sembla que tenim més possibilitats de seguir en aquesta línia.    

Deixa un comentari

Required fields are marked *