Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

Se’m fa difícil entendre-ho
Del nostre País

Se’m fa difícil entendre-ho 

La aereolínia Plus Ultra serà rescatada amb una injecció de 53 milions d’euros en préstecs del “Fondo de Apoyo a la Solvencia de las Empresas Estratégicas de la Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI)”. Una decisió aprovada el passat dimarts en Consell de Ministres, segons la ministra Portaveu María Jesús Montero, que ha sorprès el sector aeri ja que la companyia no compliria les condicions fixades per accedir als fons de solvència que gestiona la SEPI.

Plus Ultra opera amb quatre avions de la família A340, davant els 127 avions que té Iberia a la flota o els 42 d’Air Europa. En aquest punt, cal destacar que els A340 (l’últim el va adquirir el 2019) són cuatrimotors, que consumeixen molt més combustible que els A330 o A350 que utilitza Iberia. Actualment, l’empresa Airbus ja no els fabrica per la seva baixa eficiència. Va transportar 156.139 passatgers el 2019, començà operar el 2016 i des d’aquest any suma un dèficit de 10 milions.

Segons els comptes de 2019, als quals s’hi pot accedir a través de la plataforma Insight View, Snip Aviation està recolzada per la signatura de tres veneçolans. El més visible -i conegut al seu país- és el president de la societat, Rodolfo José Reyes Rojas, amb el 47,2%; un empresari veneçolà proper a Nicolás Maduro i Delcy Rodríguez. El segueixen Raif El Arigie Harbie, que exerceix el paper de vocal; i Roberto Roselli Mels, com apoderat. Els tres homes de Plus Ultra estan vinculats empresarialment amb Camilo Ibrahim Issa, un ‘superempresari’ d’origen àrab instal·lat a Veneçuela. Aquest magnat té una estreta relació tant amb Delcy Rodríguez com amb Cilia Flores, esposa del líder chavista, parlamentària i advocada, a la qual se li atribueix gran capacitat d’influència en el sistema judicial veneçolà. La relació entre els empresaris i Delcy (advocada i vicepresidenta des 2017) passa també pel germà d’aquesta, Jorge Rodríguez Gómez, actual president de l’Assemblea Nacional Veneçolana.

Plus Ultra va transportar 156.139 passatgers el 2019, fet que suposa el 0,9% dels 19,3 milions que va moure Air Europa, que també ha estat rescatada pel Govern amb 475 milions.

El Ministeri de Foment (Ministre Ávalos) aprova i aconsegueix  el rescat de 53 milions d’euros per aquesta companyia veneçolana amb seu a Madrid. Es ben curiós que, amb la que està caient en tantes empreses espanyoles, moltes ja desaparegudes, es destini un rescat a una empresa tant qüestionada i amb antecedents i relacions empresarials i polítiques tan tèrboles.

Curiós el que està passant al nostre país i difícil de comprendre. No donem l’abast

Valls 2021

Deixa un comentari

Required fields are marked *