Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

Pius Hospital

Confusió: molt soroll per res. 

Tot esta perdut quan els mediocres serveixen d’exemple i els notables de burla (Descartes)

Després de llegir una novel·la que t’ha agradat, l’has entès, has memoritzat passatges,….pots explicar-la de manera clara, amena i entenedora per tothom. Com quan has vist una pel·lícula, o t’han explicat una lliçó que, si l’has entès, ja gairebé no caldrà que t’esforcis per estudiar-la. 

Quan no ho has entès o desconeixes lo que has llegit, has vist o has estudiat, lo més probable es que ningú entengui lo que els hi expliques, o vols explicar; la inseguretat del desconeixement fa una inconcreció de les explicacions i, sovint, vas a parar en contradiccions en el relat. Conseqüència final: s’ha creat una confusió en el auditori que segueix l’embolic, afloreix la rumorologia, cadascú hi diu la seva i  veure qui la fa petà més fort.

Fa un temps, massa, pràcticament des de l’inici de la present legislatura municipal, la desinformació i el rumor intencionat o no, ha arribat a la població, sense que ningú s’hagi esforçat per explicar clarament la situació de l’hospital de Valls. No hauria estat tant complicat, encara que es difícil fer-ho intentant justificar polítiques i actituds generades més enllà de les nostres comarques. Quan no es transmet amb claredat i concreció lo que s’ha de dir, i només dir això, sense ornaments nocius, ens porta a on som: confusió en la població sobre la situació de l’hospital, desprestigi, retrogradar l’esforç fet els darrers anys per portar una medicina de qualitat prop del malalt, crispació i incertesa en els treballadors dedicats al servei dels malalts i que, per aquesta funció, requereixen un estat d’ànim i més serenor de la que gaudeixen en els darrers temps.    

Com es pot parlar de greus problemes econòmics, de mala gestió, de la necessitat d’acomiadar 140 treballadors per salvar l’hospital, i tantes incongruències com s’han dit sense que ningú esmeni la plana?. On son els assessors? O és que no estan qualificats per corregir una mala estratègia informativa? Ha estat el Comitè d’Empresa qui, amb convicció i coneixement i decisió,  ha redreçat  el procediment que s’havia seguit fins ara. Penso, sincerament, que els usuaris de l’hospital reconeixen el bon treball d’aquests professionals.

Com es pot, després de tantes setmanes de titubejar sobre l’economia de l’hospital, amb frases i sentencies de vulgar tertúlia, llençant sobre la població l’incertesa del seu futur per qüestions econòmiques, cessar el responsable de l’àrea de economia de l’hospital.  Es una actitud de qüestionable moralitat desplomar la desconfiança sobre l’honestedat d’una persona. Un tècnic pot ser més o menys eficient però fer-lo responsable, amb l’evidència d’un cessament, d’una mala gestió que precisament no ha estat així, només ho pot justificar un mal assessorament i una manca de criteri entenedor. En aquest cas, s’hauria de cessar a tots els assessors….

Moltes setmanes de parlar confusament i sense idees clares de l’hospital. Ha agut de ser el Comitè d’Empresa, responsable dels treballadors qui ha posat les coses en el seu lloc. Molt de soroll per res.  Es podia evitar.    

Dr. Roman Galimany     21.02.2012

Deixa un comentari

Required fields are marked *