Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

Pius Hospital

Teresa Gatell 

L’incertesa del que succeirà concita un estat frisós per moltes persones que fan cap a l’hospital cercant un diagnòstic a unes dolences sorgides. Què podrà ser? Quin grau de gravetat? La família pendent del que li diran.  Més neguit, encara, quan s’ha d’ingressar a l’hospital. A un espai desconegut, moltes vegades compartit amb un estrany; res a veure amb l’hàbit familiar de sempre. I després la sensació de soledat.

La visita mèdica diària, i sempre que sigui necessari, seguint la seva evolució i li explicarà el procés. Però les persones més properes al malalt seran del personal d’infermeria, que el visitaran contínuament i es familiaritzaran fins el punt d’establir una confiança i una comunicació molt directe i necessària pel malalt. Per això, es tant important la qualitat humana en el tracte del personal d’infermeria per que el malalt es senti ben resguardat en aquell entorn diferent.

      Els usuaris de l’Hospital de Valls consideren referents del bon tracte i cura als professionals que els han atès, a tots els nivells; un fet evident diferencial del nostre hospital. Encara que, com en tot, a la vida sempre hi han excepcions que no enterboleixen aquesta bona labor.

 Aquest ha estat el gran heretatge de la Teresa Gatell, que la podríem considerar cofundadora de l’hospital dels últims vint anys, tant des de Cap d’Infermeria com a Cap de Recursos Humans; artífex d’aquest projecte professional, ple d’il·lusió i entusiasme, on s’hi va dedicar realment amb passió: servir i ajudar als altres.

Deixa el llegat del seu treball i de la seva personalitat, que ha impregnat a quants treballen a l’hospital: acompanyar al malalt. Amb aquesta atenció personalitzada dirigida a augmentar l’acceptació i disminuir la por del malalt, ha transmès  les habilitats de comunicació, tant d’exploració com de suport, i ha fomentat les actituds de l’equip de professionals per ajudar amb eficàcia on el malalt vulnerable se senti més comprès, valorat, respectat i autònom. Intentant sempre que les persones que compartien la vida del malalt fossin  tractades, en principi, com a part del seu món. Aquesta es l’estela que ens ha deixat la Teresa, i que es un fet diferencial pel nostre hospital.

Per tot el seu treball i dedicació, el seu exemple i ensenyament, el seu estil de conviure i compartir, i tantes altres virtuts i beneficis amb que ha enriquit el nostre Pius Hospital, el proper dia 12 de maig li dediquem un acte d’homenatge a la Casa de Cultura, on hi estan convidats tots els vallencs que ens vulguin acompanyar en aquest merescut reconeixement.

Roman Galimany – President del Consell d’Administració del Pius Hospital

Deixa un comentari

Required fields are marked *