Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

IV. 10.- Activitat Cultural
1961

IV. 10.- Activitat Cultural 

El dia 3 de febrer es celebrà l’acte acadèmic amb la declaració del pintor Galofre Oller com a fill il·lustre de Valls, i la col·locació del seu retrat a la Galeria de Vallencs Il·lustres. El retrat era obra del seu fill Galofre Oller Surís. L’acte va estar presidit per l’alcalde Francisco Clols, acompanyat d’alguns regidors i del ponent, l’arquitecte Cèsar Martinell, que va defensar la qualitat artística del vallenc Galofre Oller, exposant acuradament la seva trajectòria professional i artística que el feia mereixedor d’aquest honor.

Es celebraren els actes de lliurament dels guardons corresponents a diversos concursos. El primer va ser el Concurs de la Fundació Rodón-Giró, de pintura i escultura, amb assistència dels seus fundadors senyors Rodon-Giró. Una fundació amb un esperit altament vallenc i altruista a favor de les arts. El senyor Farré Queralt va donar lectura al veredicte del jurat, que va atorgar els següents premis: primer Premi de Pintura per a Ignasi Mundó Marcet, segon premi de pintura per a Pere Queralt Fargas, primer premi d’escultura per a Joan Serafini Masdeu, segon premi d’escultura per a Joan Sanromà Blanch. A més d’aquest premi, la fundació atorgava diverses beques per a estudiants de batxillerat, i també va patrocinar econòmicament la construcció de la Casa de la Cultura de Valls. Que s’ha fet d’aquesta Fundació? Ha rebut cap reconeixement per part de la ciutat per la seva tasca tan altruista?

El dia 8, a l’alcaldia, presidit pel senyor Clols, acompanyat del senyor Laureà Jové, president de la comissió de propaganda, amb alguns regidors i els membres del jurat, es lliuraren els premis del Concurs de Cartells Anunciadors de les Festes. El secretari de la corporació, el senyor Messeguer, va llegir l’acta que atorgava els premis als senyors Pere Queralt Fargas, José M. Tost i Francesc Egea, que va excusar la seva assistència a l’acte. El senyor alcalde va dirigir unes paraules als premiats per enaltir els mèrits de les seves obres, fent-ho extensiu als participants que no havien obtingut el guardó.

Es lliurà el Premi Escolar Ciutat de Valls, curs 1959-1960, amb caràcter extraordinari amb motiu de les Festes Decennals. L’any 1954 l’Ajuntament de Valls va tenir la feliç idea d’instituir aquest guardó per premiar i estimular els millors alumnes de l’ensenyança primària de la ciutat. Els premis, que es donaven cada curs, ampliaven en aquesta ocasió la seva quantia. El senyor Joaquim Martinell, secretari de la Junta Local d’Ensenyança, va llegir l’acta que validava el primer premi per a Joaquim Torres Martí, el segon premi a Lídia Tost Pairot, el tercer premi a Úrsula Fontanilles Güell. Els accèssits foren per a Anton Dilla Pena i pera Jordi Queralt Ballés.

Foren unes Decennals farcides de cultura, amb primeres figures del teatre, de l’òpera i de la música i que arribaren a tothom.

Deixa un comentari

Required fields are marked *