Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

V. 11.- 1971 Concurs de Cartells i Pintures
1971

V. 11.- 1971 Concurs de Cartells i Pintures 

El diumenge, dia 31, a les dotze del migdia, al saló de sessions de l’Ajuntament de Valls, va tenir lloc el lliurament dels premis corresponents al Concurs de Cartells i de Pintura de la Fundació Rodon-Giró. L’alcalde de la ciutat amb altres autoritats va lliurar el corresponent guardó als premiats.

Un cop fet públic el dictamen del jurat qualificador pel tradicional Concurs de Cartells, resultà guanyador un dels cartells presentats per l’artista vallenc Pere Queralt i Fargas.

El jurat estava presidit pel crític d’art Àngel Marsà, i com a vocals tenia l’arquitecte Cèsar Martinell, els pintors Eduard Castells i Josep M. Bigas, i el fotògraf Pere Català Roca. Joaquim Martinell va actuar en qualitat de secretari. Al concurs s’hi presentaren trenta-quatre obres. El cartell guanyador, amb motius vallencs, dibuixats esquemàticament, com el campanar, la Verge de la Candela, la gralla i la timbala, i dues cares molt estilitzades, aconseguí l’impacte propagandístic que s’esperava.

El segon premi fou pel cartell presentat per l’Eliseu Plana i Espanyol, artista vallenc resident des de feia molts anys a Barcelona. Era un magnífic cartell però, pel tema casteller escollit era més apropiat per a una jornada castellera o per a un concurs de castells. La totalitat de cartells presentats es van poder veure en la sala d’exposicions de la Casa Municipal de Cultura.

En el concurs de pintura convocat per la Fundació Rodon-Giró amb motiu d’aquestes Festes Decennals de la Candela, resultà guanyadora l’artista vallenca Maria Teresa Sanromà i Llenas. Jaume Solé i Magriñà aconseguí el segon premi, i Josefina Giraldo una menció honorífica. El tres artistes vallencs aconseguiren un gran èxit tenint en compte que la convocatòria era d’àmbit estatal, i la qualitat i personalitat dels membres del jurat integrat per Rafel Benet, president, i els vocals, Ignasi Mundó i Antoni Gonzalo Lindin, artistes-pintors, era de nivell indiscutible. La trajectòria professional dels tres membres era plena d’activitat artística i docent, molt valorada en l’entorn de l’art pictòric. La revista Cultura publicà el següent comentari: “Solament ens resta remarcar que en les obres presentades per la Maria Teresa Sanromà, una de les quals, Barraques de fira, ha aconseguit un primer premi nacional, s’observa la forta evolució que, darrerament, ha donat a la seva pintura: dramatitza la seva interpretació de la naturalesa i, amb audàcia, desordena l’harmonia real del tema, crea nous conjunts desintegrant les formes conjuntades. La seva obra ens dona visions anímiques, ideals, espirituals, amb les quals té a l’abast noves i infinites possibilitats expressives i, cosa que és essencial, inesgotables recursos de color, de pintura-pintura, posant els pigments temperamentalment, no com són a la realitat, no tal com els veiem, sinó amb inventiva, amb geni i valentia, creant noves harmonies en les quals batega el cor d’un pintor-artista. És un art que deixa endarrere i trenca visions estètiques del passat”.

Deixa un comentari

Required fields are marked *