Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

1961

IV. 12.- Inèdit Pilar de cinc i Medalla 

IV.- 1961. Inèdit Pilar de cinc i Medalla

Al matí del dia de la Candela, la Colla Vella, gairebé sense haver-ne fet difusió, va beneir la seva primera bandera en un acte molt senzill i emotiu.

Hi assistí tota la colla, actuant de padrins Josep Domènech Mateu i Maria Lluïsa Jové. Mossèn Ricard Cabré efectuà la benedicció.

Seguidament, la colla va aixecar -per primera vegada en la història dels Xiquets-, un pilar de cinc dintre de l’església, al compàs dels acords de les gralles, al peu del presbiteri i de cara a la Mare de Déu de la Candela.

Els assistents que omplien el temple van viure moments molt emotius quan escoltaren, amb silenci contingut, el toc de gralla; moments històrics que no oblidaran mai.

Acabat l’ofici solemne, les autoritats i convidats, presidits pel ministre Gual Villalbí, es van dirigir a l’ajuntament per procedir al lliurament de la Medalla al Mèrit Provincial concedida per la Diputació de Tarragona a la Colla Vella, en representació de les restants colles. Hi eren presents representants de les colles castelleres de Valls, Tarragona, el Vendrell i l’Arboç, que es van sumar a l’acte.

Al despatx de l’alcaldia, el secretari de la Diputació, el senyor Bisbal, va donar lectura a l’acta que certificava la medalla als castellers.

El president de la Diputació, el senyor Guasch, va pronunciar un discurs exalçant els mèrits dels castellers, dins i fora del país per rebre aquest honor.

Seguidament, el ministre Gual Villalbí va procedir al lliurament de la medalla als representants de la Colla Vella presents, penjant-la en la camisa rosada de Josep Gasque, cap de colla de l’entitat.  El senyor Jaume Viñas, casteller de la colla, va donar les gràcies en un breu parlament en què va fer èmfasi a l’esperit de germanor de la colla.

El ministre va tancar l’acte mostrant la seva satisfacció de participar en aquest homenatge, tant pel fet de poder representar a la seva institució en aquestes festes com per la seva condició de tarragoní, que l’havia transportat a la seva infància, amb les vivències de les festes de Sant Magí i Santa Tecla. Finalitzà el parlament amb una efusiva felicitació a les colles de castellers. A continuació es va iniciar l’actuació castellera a la plaça del Blat, amb l’acompanyament d’un vent molt fort que rubricava el que havia succeït moments abans.

Deixa un comentari

Required fields are marked *