Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

IV. 13.- L’Orfeó Català
1961

IV. 13.- L’Orfeó Català 

L’Orfeó Català arribà a Valls el dia 5 de febrer, al matí, amb un petit retard sobre l’hora prevista. A l’Institut Laboral tenien reservades unes aules pels més de 200 membres de l’entitat. Després, acompanyats pel regidor, el senyor Rovira, es traslladaren al Pati on es trobaren amb la Colla Vella i amb la seva bandera que portava el senyor Joan Guinovart, acompanyat pels senyors Manuel Jové i Joan Viñas. Tots plegats, amb el públic que s’hi afegí, es traslladaren en comitiva a l’Ajuntament, entre moltes mostres d’afecte del públic que els esperava.

A l’Ajuntament de Valls es retrobaren els directius de l’orfeó, els senyors Millet, Tomás i Llongueres, amb el pare abat Escarré, el governador González-Sama, l’alcalde Francisco Clols i altres membres de la corporació municipal i entitats locals, que es traslladaren a l’arxiprestal de Sant Joan per celebrar el primer acte de l’estada a Valls de l’orfeó. Al sortir del temple presenciaren el festival folklòric a la plaça del Blat, i un cop finalitzat es traslladaren a l’alberg de Poblet per dinar i retornar a Valls a les cinc de la tarda per celebrar el concert programat.

En l’audició que s’oferí en el Saló de Festes, ple a vessar, interpretaren cançons populars catalanes, que restaran en la memòria de tots per les transcripcions realment úniques i de les que l’orfeó en feu creacions realment genials.

Les Festes de la Candela del 1961 van fer possible escoltar una de les agrupacions, en aquells anys, més reconegudes internacionalment, sobretot en la seva especialitat que era la cançó popular. Dirigia el mestre Lluís M. Millet, amb la seva personalitat enèrgica, vigorosa i detallista.

El públic, que omplia totes les localitats, dedicà aplaudiments molt efusius a l’orfeó, al seu director i als solistes. L’ovació va pujar de to quan l’alcalde Francisco Clols, va penjar en la senyera de l’orfeó la cinta commemorativa de la seva visita, imposada amb afecte i estima, i en nom de la ciutat.

Deixa un comentari

Required fields are marked *