Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

IV. 4.- Diada de la Candela
1961

IV. 4.- Diada de la Candela 

El matí del dia de la Candela, el Pati estava força animat amb un públic que esperava la recepció al ministre Pere Gual Villalbí. Escortats pels macers del municipi i un piquet de la Guàrdia Urbana -vestint uniforme de gala-, precedien l’alcalde, Francisco Clols Rabassó, acompanyat dels regidors Pedrol, Salat, Galimany, Creus, Jové, Gils, Rodón, Rovira, Guinovart i Trilla. També hi eren presents representants de totes les institucions locals. Així com el governador militar, amb autoritats civils i militars de la província. La diputació provincial hi era representada en corporació plena.

Procedent de Tarragona, a tres quarts de 10 del matí,  arribava el ministre Pere Gual Villalbí, acompanyat del governador civil, González Sama i el cap de la secretaria del Ministeri senyor Federico Álvarez. En altres cotxes arribaren autoritats provincials i l’alcalde de Tarragona.

Una banda de música interpretava l’himne nacional i els Xiquets de Valls aixecaven uns pilars. Un cop fetes les presentacions i les salutacions s’organitzà la comitiva dirigint-se a l’arxiprestal per assistir als oficis en honor de la Verge de la Candela. Els va rebre el cardenal i arquebisbe, Arriba y Castro; el bisbe auxiliar, Laureà Castán, i l’abat de Poblet, Edmon Garreta,  juntament amb sacerdots i religiosos naturals de Valls, i els estudiants teòlegs claretians. A aquesta hora la temperatura era agradable, amb un bon sol, tot i que començava a bufar un vent suau.

Com és habitual es va fer la benedicció i processó de les candeles que va seguir el recorregut tradicional. Una vegada retornats al temple es va iniciar la missa pontifical que oficià el cardenal i arquebisbe ajudat pel canònic ardiaca i secretari de cambra, Josep M. Casañas, fill de Valls.

La Schola Cantorum, que dirigia mossèn Roé, reforçada i acompanyada d’orquestra, interpretaren la Missa Solemnis, de Cesar Frank i el O Santíssima de Nitterer; els cants gregorians els van cantar els membres del Teologat Claretià.

Durant la cerimònia religiosa els fidels que hi assistien sentien com s’incrementava de forma inquietant la força del vent.

En aquest ofici s’estrenaren els ornaments propis per a pontificals que la parròquia i la confraria de Candela van fer confeccionar en record d’aquestes festes.

Finalitzada la cerimònia i a la porta de l’arxiprestal, s’acomiadaren el cardenal i el ministre. El cardenal es dirigí amb tot el seu seguici a la rectoria, mentre que el ministre anà cap a l’ajuntament.

A aquesta hora el fort vendaval que, entre les 12.00 h i les 14.00 h, aproximadament, va tenir força d’huracà, deixava pendent la sortida de la processó. Tot i això, a tres quarts de 6 de la tarda la ventolera havia amainat  i es confirmà la celebració de la processó. A aquesta hora es desplaçaren des de l’ajuntament cap al temple totes les autoritats per participar en la solemne processó.

Deixa un comentari

Required fields are marked *