Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

IV. 8.- Concerts. Òpera. Teatre
1961

IV. 8.- Concerts. Òpera. Teatre 

Les jornades de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela del 1961 estaven trufades d’esdeveniments i espectacles d’alt nivell cultural. Era difícil seleccionar on anar, ja que desfilaren per Valls les primeres figures del teatre i l’òpera, portant les obres que eren a la cartellera en els primers teatres del país.

La nit de la diada de la Candela, el baríton Manuel Ausensi, important figura del món de l’òpera, celebrà un concert amb l’Orquestra Filharmònica de Barcelona, dirigida per Adrià Sardó, en el Teatre Apolo, ja que en aquells moments s’estava habilitant el nou local de festes on, l’endemà, hi va interpretar l’òpera de Rossini Il Barbiere di Siviglia, amb el tenor Faustino Granero, la mezzo Montserrat Aparici, el baix Manuel Gas, cors i orquestra. Amb aquesta òpera s’havia inaugurat la temporada del Gran Teatre de Liceu. Altres representacions líriques foren l’òpera de Manuel Penella, Don Gil de Alcalá, molt ben interpretada per l’extraordinari baríton Pau Vidal, amb el tenor Faustino Granero i la soprano Angelita Navés. Els aplaudiments del públic forçaren repetir les parts del brindis i l’havanera. Aquest mateix dia 3, a la tarda, es representà la sarsuela Cançó d’amor i de guerra, una reposició molt esperada perquè feia anys que no es presentava i perquè hi intervenia, en dos moments,  l’esbart vallenc Bell Esplai. Els intèrprets foren Florencio Calpe, Lluïsa Monguillot i Cristòbal Massana.

La primera representació teatral fou el dissabte, dia 4, a la tarda, amb una esperada reposició de l’obra del teatre clàssic català d’Angel Guimerà, Terra baixa, interpretada per un polifacètic actor, Mario Cabré, encarnant un Manelic digníssim, acompanyat de Carolina Colom, Lluís Orduña i altres actors que completaren un bon repartiment.

Seguint amb teatre català, la companyia Maragall, del Teatre Roma, en ple èxit de representacions a Barcelona, es traslladà a Valls el dimarts, dia 7, per representar la darrera obra d’Eduardo Criado, Com si fos un tros de vida, amb una excel·lent interpretació de Maria Vila, Paquita Ferrando, Mercè Broquetes, Montserrat Carulla i Lluís Nonell. El mateix dia a la nit, la companyia de l’extraordinària actriu Nuria Espert representà la tragèdia d’Eurípides, Medea. És el personatge més preuat d’aquesta actriu que fa molts anys que la interpreta, i ha estat la seva consagració com a gran actriu. Com a anècdota hem d’assenyalar la participació, com a cor de l’obra, d’actors procedents del Grup de Teatre de la Congregació Mariana que feren una bona actuació. I fou un honor actuar al costat de Núria Espert en una obra tant insigne.

La companyia de Núria Espert tancava les representacions teatrals amb una obra contemporània de l’autor americà Eugene O’Neill, obra de grans encerts i de difícil representació on Núria Espert acomplí una brillant actuació, acompanyada de Ramón Durán. Fou una perfecta ambientació, tant pels decorats com pels fons musical. Una vetllada teatral que poques vegades s’ha pogut presenciar.

 

Deixa un comentari

Required fields are marked *