Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

V. 9.- 1971 Els Espectacles
Mirna Lacambra (Tosca)
1971

V. 9.- 1971 Els Espectacles 

Per primera vegada en la historia de les Festes Decennals de la Candela els espectacles pogueren aixoplugar-se ben acollits sota un sostre segur, el pavelló esportiu. Ben adaptat, dintre el que era possible, complí amb la seva funció, sense oblidar que les condicions eren d’un bon envelat de festa major. Per raons de seguretat no es va utilitzar tot el llum que hi havia instal·lat, amb algunes zones en la penombra. El programa d’actes previstos fou variat, tota una gamma completa, i que hauria pogut resultar brillant si no fos que alguns dels espectacles tiraven a mitjanies.

L’òpera «Tosca» de Puccini resultà molt digne, protagonitzada per Mirna Lacamabra, soprano, Joan Bautista Daviu, tenor,  Josep Simorra, baríton, l’Orquestra de Cambra de Barcelona i cors, dirigits per Eugenio M. Marco, amb la direcció artística de Manuel Gas. No va tenir fortuna  l’òpera Marina; des del principi la soprano Merche Montalba no tenia les condicions per seguir la representació, essent substituïda en el segon acte; salvaren la representació el baríton Raimundo Torres, el baix Andreu Viñas i el tenor Josep Rius, dirigits per Josep Mª Damunt. Una vetllada per oblidar. Hi participà la colla sardanista “Esclats de Joventut” i la Cobla Marabú.  

El dia 7, darrera jornada de les festes, en sessió de tarda i nit es representaren , respectivament, l’opereta “El Conde de Luxemburgo” de Franz Lehar i “Maruxa” de Amadeo Vives; l’opereta interpretada per bons cantants i especialistes d’aquest gènere com Tomás Alvarez i Marianela Barandalla, amb la intervenció afegida de Núria Feliu, acompanyada al piano, a l’inici del tercer acte. Una “Maruxa” de molta qualitat, amb bons cantants, com Francesca Callao, Maria Ripollés, Tomás Alvàrez, Florencio Calpe i Manuel Gas, amb cors i orquestra dirigits per Eugenio M. Marco, i es que en aquests espectacles la ma d’un expert com Manuel Gas s’hi nota. Es dedicà un homenatge a Amadeu Vives, en el centenari del seu naixement, a càrrec de Mario Cabré.      

“L’Hostal de la Gloria”, obra dramàtica en vers de Josep Mª de Sagarra, per la companyia de Maria Matilde Almendros, fou un èxit total  d’interpretació per la declamació i la posta escènica. Una bona vetllada.  «Los delfines», de Jaume Salom, per la companyia de comèdies de Francisco Vals. Intèrprets: Francisco Vals, Maria. Quadreny, i altres. Jaume Salom era a l’any 71 un dels autors més representats, i aquesta obra una de les més destacades d’aquell moment. El millor dels intèrprets va ser el seu director Francisco Vals, quedant la resta en un nivell inferior que s’apreciava per la importància i el dramatisme de l’obra.

Els “Show” musicals, seria millor oblidar-los. El «Show estel·lar 1971», amb les primeres figures – es un dir- Joaquim Gasa i Betina. Orquestra Marabú. Direcció musical: José Ma Damunt. El  ball popular amb «Georgie Dann», «Orquestra José Mª Damunt», «Argentinita» i «Mike Kennedy».

Amb la perspectiva del temps,  creiem que hi havia possibilitats de dur millors espectacles i que haurien donat més categoria a les Festes de la Candela.

Deixa un comentari

Required fields are marked *