Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

IV. 14.- La Cultura. Exposicions i Conferències
1961

IV. 14.- La Cultura. Exposicions i Conferències 

Una nota predominant de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela del 1961 va ser la proliferació d’actes artístics i culturals, sobretot exposicions simultànies i de molta qualitat que mai havien coincidit en nombre a la nostre ciutat.

Aquells anys l’activitat cultural la cultivaven l’Associació d’Alumnes i Exalumnes i el Grup de Teatre de la Congregació Mariana, en els seus vessants corresponents. L’AAEEMI presentava un ventall d’exposicions de molta qualitat, habilitades al primer pis de l’Escola de Mestratge. La col·lecció d’escultures, de Josep Busquets; la de fotografies, Castells de Catalunya, obra de Pere Català i Roca; la d’Artesania i Inventiva i, finalment, la de filatèlia. L’AAEEMI tenia una secció de filatèlia molt potent i molt activa, com va demostrar en aquestes Decennals. Gràcies a la sol·licitud que va fer en el seu dia l’AAEEMI es va aplicar, per primera vegada, el mata-segells commemoratiu de les Decennals, que va autoritzar degudament la Direcció General de Correus i Telecomunicació. Així, del 2 al 5 de febrer, ambdós inclosos, el servei de correus va muntar, a l’Escola de Mestratge Industrial, una oficina temporal on aplicaven el mata-segells especial. També es posaren a la venda uns sobres i targetes especials en commemoració de les festes.

Altres exposicions foren la de pintura i escultura, amb caràcter de concurs nacional i local, convocada per la Fundació Rodon-Giró, i amb una notable quantitat de firmes que presentaren obres admirables. La Caixa de Pensions va exhibir una col·lecció de diorames del naixement i infància de Jesús, molt interessant i suggestiva per la seva plasticitat. Amb el títol 10 anys de Pintura i Dibuix , el professor de dibuix de l’Escola de Treball, Josep Maria Tost, va exhibir una sèrie de treballs realitzats en l’última dècada.

L’obra de les missions, en el seu aspecte artístic i cultural, es va veure en l’exposició Missional, que com a novetat oferia al públic unes realitzacions procedents de països llunyans per obra i gràcia dels nadius.

Una segona exposició filatèlica -aquesta de caràcter provincial- presentada i organitzada pel Grup Filatèlic Local, va aconseguir concentrar una quantiosa col·lecció d’exemplars molt ben disposats perquè la ciutadania en pogués gaudir.

Lluís Fàbregas, artista local, va presentar una excel·lent col·lecció de pintures de la seva producció.

Entre les conferències que aquests dies es van pronunciar cal destacar la del publicista i advocat, don Manuel Miró Esplugas, sota el tema «Els castells i l’agricultura», organitzada per l’AAEEMI, celebrada al saló d’actes de l’Escola de Mestratge Industrial, i també la que tingué lloc a la Biblioteca Popular a càrrec del doctor Ramón Sarró, i que va versar sobre el tema «El general Prim i la missió cultural del Camp de Tarragona». Ambdues conferències van tenir una notable concurrència de públic.

Deixa un comentari

Required fields are marked *