Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

Visita del Premi Nobel Martin Robbel
Cròniques de la ciutat pel record

Visita del Premi Nobel Martin Robbel 

El premi Nobel de Medicina Martin Robbel i mil cinc-cents científics visitaren Valls el 3 de novembre de 1995

La ciutat de Valls acollí, el divendres 3 de novembre de 1995 a la tarda, l’estada dels científics provinents de diversos països del món Amb aquest motiu es reproduïren alguns dels actes que se solen celebrar durant la festa major de Sant Joan. Recordem que els científics participaven en un congrés que se celebrà a Sitges i que la visita a Valls fou una iniciativa del vallenc Roman Galimany, president de la Societat Espanyola de Bioquímica Clínica i Patologia Molecular i responsable dels congressos que se celebraren a Sitges. Entre els congressistes hi havia el premi Nobel de Medicina 1994, Martin Rodbell, que pronuncià la Conferència Inaugural, a més d’altres personalitats destacables del camp de la bioquímica, com Carl A Burtis, expresident de la Societat Americana de Química Clínica; T. D. Gehry (Austràlia), A Kallner (Suècia), O. Zinder (Israel), A Orfao (Salamanca) i Montserrat Baiget (Barcelona).. Al Portal Nou arribaren els 35 autocars, des d’allà, es dirigiren fins a la plaça del Blat, acompanyats en cercavila pels gegants i els capgrossos de Valls, la Mulassa, el Drac de Valls i altres elements del bestiari popular. Un cop a la plaça del Blat, l’Ajuntament va fer una recepció a una representació dels científics. Seguidament presenciaren una actuació de les dues colles castelleres de Valls i una sessió de ball popular; la Colla Vella i la Colla Joves deis Xiquets de Valls aixecaran alguns castells, amb un intent del Pilar de sis per part de la Joves.
Acabada l’actuació, els científics es dirigiren al restaurant Casa Felix, on n degustaren una calçotada, acompanyats de l’alcalde Jordi Castells i del regidor de Cultura Ventura Camps. Després del sopar, es desplaçaren al Centre Cultural per celebrar una sessió de ball, a càrrec de l’orquestrina Cafetera Exprés i de l’Orquestra Marabú, amb el qual es ·clausurà l’estada a Valls deis científics.
I participaren més de mil cinc-cents científics, entre els quals destacà el Premi Nobel de Medicina de l’any 1994, Martin Rodbell, amic personal de Roman Galimany, entre d’altres personalitats del camp de la bioquímica.
Els científics participaven, des del dia 2 de novembre, en el VI Congrés Internacional d’Automatització i Noves Tecnologies _en Laboratoris- Clínics, en el XI Conferencia Internacional sobre Informàtica en Laboratoris Clínics i en el XIV Congrés de la Societat Espanyola· de Bioquímica Clínica i Patologia Molecular. Galimany n’era el president dels tres congressos.

Deixa un comentari

Required fields are marked *