Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

Personatges vallencs

TOMÁS MESTRE VIVES 

Ens arriba la trista noticia de la mort a Madrid, on residia, del vallenc Prof. Dr. Tomás Mestre Vives, amb qui havíem parlat feia pocs dies. Amb ell manteníem un contacte fluid, i sempre s’interessava per la vida, la situació política del seu poble, la seva gent, a la que recordava amb molt afecte. Des de sempre era subscriptor de la Revista Cultura, que seguia assíduament interessant-se per reportatges i noticies que allí es publicaven.

Tomàs Mestre Vives (Valls, 1937). Es llicencià en Ciències Polítiques, a la Facultat de Ciències Polítiques i Econòmiques (Àrea de Ciències Polítiques i Sociologia), l’any 1959, i es Doctorà (1968) en Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials per la UCM. Va ser professor de Relaciones Internacionales al Instituto de Estudios Políticos (després Centro de Estudios Políticos y Constitucionales) i a la Escuela Diplomática. Ha estat professor titular de Història Contemporània fins al curs 2006-2007 del Departamento de Història del Pensamiento y de los Movimentos Sociales y Políticos II de la Facultad de Ciencias Políticas y Sociologia de la UCM, on destacà pels seus treballs i el seu magisteri en Història Contemporània Iberoamericana. Membre fundador de la Asociación Española de Africanistas.

Ha publicat nombrosos articles i llibres de la seva especialitat, entre els quals destaquen “Africa como conflicto: Las relaciones interafricanas” (Madrid, 1968), “La política internacional como política de poder” (Barcelona, 1979), “La política iberoamericana del gobierno socialista espanyol” (Instituto de Cuestiones Internacionales, 1985), “Balance crítico de dos seglos de Iberoamérica (XIX-XX)” (Madrid, 2001).

Línies d’investigació:

• Relaciones Internacionales en África.

• Historia contemporánea de Iberoamérica.

• Las políticas exteriores de los Estados Iberoamericanos en los siglos XIX y XX.

Deixa un comentari

Required fields are marked *