Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

Pius Hospital

APROPAR LA MEDICINA AL MALALT (Proposta al Plenari) 

Creació del Consorci Sanitari de l’Alt Camp i la Conca de Barberà

En el darrer Plenari celebrat a l’Ajuntament de Valls es va aprovar, per tots els seus membres, la creació del Consorci Sanitari de l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

Una bona noticia pels habitants d’ambdues comarques que, encara que no ocupi massa espai en la premsa, te una important trascendencia pel que fa a la política sanitaria del nostre territori. I així ho han entès tots els regidors del consistori que ho han portat a bon fi sense complicacions i amb una bona entesa. Tots n’estem satisfets per que incidirà directament en un bé que no es ven ni es compra, com es la salut, que no hi valen ni afeccions ni prioritzar interessos. Tots en podem ser afectats i tots ens hi podem beneficiar, sortosament, en igualtat de condicions.

Sempre hem cregut que per un malalt, i la seva família, es molt important tenir una bona qualitat de vida, a més de garantir totes les prestacions per propiciar la seva curació. I així, un dels principals objectius de la Regidoria de Sanitat va ser treballar, des del principi, per apropar la medicina als malalts.

Per això presentàrem un projecte als alcaldes d’ambdues comarques i als Consells Comarcals per constituir una xarxa o un consorci sanitari que, lògicament, va ser ben acceptat.

En aquells dies es produïa el nomenament de la nova Consellera de Sanitat i vaig estar present en una de les seves primeres intervencions públiques. Va ser a l’Hospital Vall d’Hebrón on es va reunir amb els Caps de Servei. Jo hi estava convidat, ja que feia poques setmanes que havia deixat  de ser-ho dels laboratoris.

Va ser una agradable sorpresa conèixer que un dels punts del programa que presentava era apropar la medicina al malalt, coincidint amb l’objectiu del projecte que havíem començat a Valls.

Vàrem tenir una reunió amb el senyor Carles Manté, Director del Servei Català de la Salut, per presentar-li el nostre treball i posteriorment, després del seu nomenament, amb el senyor Josep Mª Sabaté, Director Territorial de Salut. Amb aquestes reunions coneguérem que hi havia el propòsit d’endegar el programa de descentralització administrativa i apropar, de manera real, la medicina als malalts a nivell de tot Catalunya i a través de les Comarques.

Encara que l’objectiu final coincidia plenament, segurament el procés d’aplicació podria ser diferent. Calia, per part nostre, esperar les directrius del procés i les etapes que ens marquessin des de la Direcció de Sanitat, per que tenint el mateix objectiu era important anar pel mateix camí.

Arribat el seu moment vàrem signar el Pacte de Salut amb els ajuntaments i Consells d’ambdues Comarques que son proveïdors del Servei Català de la Salut. Era el pas previ per constituir els Governs Territorials de Salut i la creació del Consorci Sanitari.

Ara, després d’uns mesos, el Plenari aprovà l’acord per constituir el Consorci i els Estatuts del Govern Territorial de Salut de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Un Consorci on hi participen el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, els Ajuntaments de Valls, Montblanc, Vila-rodona, Alcover, Santa Coloma de Queralt, i els Consells Comarcals de l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

Com es lògic, l’objectiu d’aquest Govern Territorial es contribuir a la millora de la salut de la població de referència. Per això formen part d’aquest Govern les administracions que son proveïdores del Servei Català de la Salut.

Els beneficis sanitaris que aquest projecte pot aportar als habitants del territori son molts i molt importants, ja que desenvoluparà les seves funcions corresponents a les necessitats d’aquest territori, així com totes aquelles que, en l’àmbit propi de les seves competències, determinin els ens locals consorciats.

S’han aprovat els estatuts d’un projecte que el temps evidenciarà la seva importància; i s’ha fet amb una bona entesa de tots els Grups representats en el Plenari, com es va fer en l’anterior Ple amb l’aprovació de la reforma dels estatuts de la Fundació Pius Hospital i la creació de la nova Fundació. Cal remarcar-ho per que per arribar al consens sempre es necessari l’esforç de tots.      

I amb això la natura sempre ens hi dona exemples efectius. Observem el comportament dels afluents dels rius. Cada afluent baixa amb el seu capdal d’aigua, més gran o més petit, per la seva vall particular salvant els problemes del camí amb més o menys dificultat. Gràcies a tots els afluents que s’incorporen fan avançar i créixer el riu, incrementen el seu capdal, augmenta la seva força i la seva potencia. La trobada dels afluents sempre provoca petites turbulències fins adaptar-se i conviure les aigües de tant diferent procedència. Després tots formen part del mateix riu i avancen, sense diferenciar el seu origen, tots cap un mateix objectiu: fer més fort i més gran aquest riu. 

Tant de bo Valls fos com aquest riu.  

Roman Galimany i Solé Regidor de Sanitat 

    3.09.2005

Deixa un comentari

Required fields are marked *