Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

Francesc Monné i Orga
Personatges vallencs

Francesc Monné i Orga 

Francesc Monné i Orga, personatge fruit del seu esforç, treball i dedicació, es un vallenc realment il·lustres que ha portat, brillantment, el nom de Valls per arreu del món científic amb qualitat i dignitat, des dels països europeus fins al Canadà passant pels estats Units i molts de sud América, on aquells col·legues s’han enriquit amb presentacions dels seus treballs i estudis en els congressos i conferències on hi ha participat. Una trajectòria professional plena d’èxits i reconeixements per la seva aportació a la ciència veterinària.
Es llicencià en Veterinària l’any 1961. S’especialitzà en Avicultura, a la Universitat de Gante.
Vicepresident de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya ha ostentat diferents càrrecs com vicepresident i President de World’s Poultry Science Association (WPSA), Membre Fundador i Vicepresident d’Expoaviga, President del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, Vicepresident del Consell de Veterinaris de Catalunya i Vicepresident de la Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya. Degà del Col·legi de Veterinaris de Barcelona, President del Consell de Veterinaris de Catalunya.
Ha protagonitzat nombrosos cursos de formació i visites tècniques a Hondures, Nicaragua, El Salvador, República Dominicana.
Com a professional ha participat en 34 Simpòsiums d’Avicultura, 4 Congressos Europeus d’Avicultura, 2 Congressos Mundials d’Avicultura. Des de 1964 ha publicat articles de divulgació a les Revistes de la especialitat. Ha estat entrevistat a les Revistes veterinàries, a TVE i a TV3, Ha estat articulista a la Vanguardia. Director de la revista Veterinaris del Col·legi veterinàries de Barcelona.
Entre els guardons que ha rebut podem citar que l’any 1991 va ser Membre de suport a la Candidatura dels Jocs Olímpics de Barcelona, l’any 1992 li concediren la Placa del Col·legi de Veterinaris de Barcelona, l’any 1997 la Medalla al Mèrit agrícola concedit per sa majestat Juan Carles I rei d’Espanya, i l’any 2004 el Trofeu reconeixement P Hens i la Placa del 1ª Simpòsium Iberico d’Avicultura a Lisboa.
En tots aquests destacats esdeveniments, darrera del nom del Dr. Monné i Orga sempre hi ha figurat el nom de Valls.
Vallenc dels que reconeixíem com de soca arrel, sempre el trobem en els esdeveniments més destacats de la nostra ciutat, la Candelera, els Xiquets de Valls, Setmana Santa, de la que va fer el Pregó l’any 2007, i que ho recordem vivament per la seva emotivitat i el fervor vallenquisma, pel sentiment en desgranar tantes vivències d’aquesta estimada ciutat en els anys de la seva joventut.
Al Dr. Monné es freqüent trobar-lo algun cap de setmana pels carres del barri antic, tant estimat per ell, comprant queviures en establiments de la Plaça de l’Oli, i fent un recorregut ple d’enyorança d’aquell Valls tant entranyable, que va viure intensament i porta arrelat en el cor.
Avui ens honorem de tenir-lo amb nosaltres i, a la vegada que li agraïm la seva presencia i aportació, també volem mostrar-li el reconeixement a la seva persona i la trajectòria professional ja que ell, realment, ha plantat Valls al mon en els molts esdeveniments on ha deixat la seva empremta.

Deixa un comentari

Required fields are marked *