Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

1964. Alcaldía
Activitat Municipal en el meu record

1964. Alcaldía 

 

Corol·lari a quinze anys d’alcaldia

Durant els seus quinze anys d’alcaldia va participar, sovint de manera directa, en un elevat nombre d’obres ciutadanes i altres projectes destinats a potenciar Valls. Destaca la realització del Polígon Industrial de Valls. Els primers passos per crear-lo s’havien donat durant els darrers mesos d’alcaldia de Francesc Clols, Roman Galimany impulsà ràpidament  el `procés i va aconseguir que aquell mateix 1964 s’iniciés la construcció del Polígon.

Feu possible el monument a Narcís Oller, a la plaça del Quarter, inaugurat el mes de juny de 1964; el monument a Anselm Clavé, al Passeig de l’Estació, inaugurat el mes de juny de 1964. A la plaça de l’Estació, cap el 1967 fou construït el Col·legi Menor Eugeni d’Ors; la construcció de la Casa de la Cultura, al Passeig dels Caputxins, inaugurada al febrer de 1968; del pavelló Joana Ballart (1969); el monument als Xiquets de Valls; la font monumental lluminosa de la plaça de la Font de la Manxa, dissenyada per Carles Buhigas; la realització de la variant de la N. 240, amb el pont sobre el Mas Miquel, inaugurada l’estiu de 1973; la construcció del local de la Creu Roja; la urbanització de la plaça de l’Estació. Residencia Geriàtrica de l’Alt Camp (1973)

Durant els darrers anys en el càrrec d’alcalde va iniciar les obres de la construcció de l’Institut de Formació Professional, l’actual IES Jaume Huguet, antiga Escola del Treball.

Al llarg de tots aquests anys a l’alcaldia s’impulsa la urbanització del Passeig de l’Estació i la zona dels carrers de la Vallvera i de l’Avenir. També la construcció del Grup d’Habitatges de Santa Úrsula.  També hi trobem la construcció de la guarderia infantil, del Col·legi Baltasar Segú,, de l’Escola Eladi Homs, de l’ambulatori de l seguretat social (actual CAP Ignasi Sarró), de la caserna de la Guàrdia Civil, del Parc de Bombers i del pont de la Fraternal. El projecte que considerava per realitzar urgent era la rehabilitació del nucli antic.

 

Acomiadament de l’Alcaldia.

El dia 10 de març, a les vuit del vespre, tingué lloc al saló de sessions de l’Ajuntament una declaració pública de la hisenda municipal, que anà a càrrec de l’alcalde de la ciutat, senyor Romà Galimany, i del tinent d’alcalde president de la Comissió d’Hisenda, senyor Pere Colls. També hi estigueren presents altres regidors i l’interventor municipal, senyor Marc Mercadé. La sessió informativa tingué molt poc d’interès, perquè les dades i les circumstàncies dels pressupostos municipals, les recaptacions i les despeses, en fi tot allò que constitueix l’entramat de l’administració dels diners del municipi eren en línies generals a l’abast de la majoria de la gent que assistí a l’acte. Serviria, però, com justificació de les poques possibilitats que hi ha de dur endavant grans coses amb els sis o set milions que el Consistori pot disposar de com li doni la gana, ja que la resta del pressupost va encotillat per unes despeses fixes, com són les de personal i les que originen els serveis. Possiblement no s’esperava gran cosa més de la informació al·ludida. Quedà ben ciar que no s’havia perdut cap diner dels ciutadans vallencs. Justificant-se que les despeses sumptuàries, de promoció de la ciutat, etc., que un sector de ciutadans tant va criticar en temps passats, no venien a significar res, monetàriament parlant. També va quedar clar que l’actual Ajuntament se n’anà i deixà una hisenda sanejada del tot. L’acte acabà amb un col·loqui on hi participaren alguns assistents. Cap novetat al col·loqui.  Malgrat tot, ningú no pogué excloure de la reunió un regust d’acomiadament, almenys del senyor Alcalde, que digué que se’n va de la Casa Gran amb la consciència ben tranquil.la. CULTURA 1.4.1979

Con el Presidente Suarez

Deixa un comentari

Required fields are marked *