Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Vallencs Il·lustres que no son a la Galeria

PAU HOMS GARRIGA 

D’aquest il·lustre personatge vallenc no disposem de cap imatge i també ens manquen algunes dades de la seva vida; tot i això hem considerat que per la seva trajectòria calia incloure’l en aquest grup de destacats vallencs, esperant trobar més informació sobre tant destacat personatge.

Era fill del que va ser Secretari del Jutjat Municipal i culte professor del Col·legi Vallenc don Juan Homs Crulleras, i oncle del nostre recordat professor Francisco Montserrat Homs, al col·legi del Pare Claret els anys cinquaanta. De jove es va traslladar a Cuba i als pocs anys als Estats Units d’Amèrica, on va perfeccionar els seus estudis i coneixements especialment en tècnica comercial. Requerit per importants firmes productores d’automòbils i maquinària agrícola, no tardà en iniciar les seves activitats encaminades a introduir aquests elements en altres mercats.

Això el va portar a navegar per tots els mars i travessar els continents, donant-li ocasió d’adquirir amplis coneixements geogràfics, i històrics, presenciar nombrosos esdeveniments, i el tracte i amistat amb personalitats rellevants de la política, l’economia, les finances, les ciències, les arts i les lletres. Les seves relacions foren vastíssimes. Això també li va facilitar el domini de diversos idiomes parlant-los, amb més o menys perfecció, incloent-hi el rus, el japonès i el malai. Havia residit temporalment als països més importants d’Europa, Amèrica, Àsia i Oceania.

Podriem afirmar que cap fill de Valls no haurà vist tant món ni es va trobar en tants esdeveniments com el senyor Homs, Després de la guerra mundial fitxà la seva residència a Austràlia.

Cultivà sempre l’afició a les lletres i a les arts, especialment la música. Escrivia amb galanor en castellà i en anglès. Havia col·laborat en publicacions, i en els darrers temps, fins en què el seu estat de salut l’hi va impedir, escrivia amb més assiduïtat, publicant articles i memòries a la premsa europea, la suïssa especialment. Diversos dels seus treballs versaven sobre temes vallencs, recordant costums i anècdotes viscudes a la seva joventut i aspectes que havia captat en els seus darrers viatges realitzats a Valls. En un important concurs internacional de narració, celebrat l’any 1953 a Suïssa, va obtenir el primer premi.

El senyor Homs sempre va conservar viu i fervent l’amor a la nostra ciutat i país, cosa que va manifestar en diverses ocasions. Havia organitzat festivals a diversos llocs de l’estranger per donar a conèixer i enaltir l’art i la bellesa d’Espanya.

Va ocupar importants càrrecs en varis paises. Entre ells el de Secretari de la Cambra de Comerç Espanyola a Alemanya, que rau a Frankfurt-Main.

Els darrers anys de la seva vida residia a Cala d’Or, Mallorca. El dia 11 de maig de 1971 va morir la seva esposa, Marjorie Gibboney, als 83 anys. Fou enterrada el dia 17 de maig al cementiri de la família Gibboney, a la ciutat de Rockfort, Illinois, Estats Units. El senyor Juan Homs Garriga va morir dos anys després en la mateixa ciutat de Mallorca

Pel seu tracte exquisit, cavallerositat, delicadesa de sentiments i altres notables qualitats personals, es captava aviat l’afecte i la simpatia de tots els qui el tractaven.

Deixa un comentari

Required fields are marked *