Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

L’INCONGRUENT NORMATIVA SOBRE EL “PARACETAMOL”
Publicacions

L’INCONGRUENT NORMATIVA SOBRE EL “PARACETAMOL” 

És veritat que els extraterrestres tenen prohibit aterrar a les famoses vinyes de la comuna Châteauneuf-du-Pape, al sud-orient de França. L’any 1954, l’alcalde Lucien Jeune va proclamar: “Tota aeronau, coneguda com a plat volador o cigar volador, que aterri al territori de la comunitat serà immediatament detinguda per la gendarmeria”. Fa no gaire, l’octubre del 2016, l’alcalde Claude Avril va afirmar: “No penso cancel·lar la prohibició”. És lògic, per què fer-ho? Ni un sol extraterrestre ha aterrat en aquesta comuna. Evidentment, una llei que ha estat útil. Creuant la frontera, a Suïssa, hi ha la creença que els residents no poden tirar de la cadena de l’inodor després de les 10 de la nit. Es compleix? Depèn del grau d’higiene de la família i de l’aigua de què disposin.

Ara, els Col·legis de Farmacèutics, no se si és cosa d’ells o de l’administració sanitària del país, ha dictat una norma del tot sorprenent i, jo diria, que incongruent, en plena pandèmia del ja familiar virus que tant sovint es canvia de distrac.  Resulta que les oficines de farmàcia, a les que cada vegada les transfiguren més com una tenda, no poden dispensar sense recepta el medicament més utilitzat en la pandèmia, com és el Paracetamol. Però això només afecte al paracetamol de 1 gram, el de 650 mil·ligrams ja es pot expandir sense recepta. Bravo!!

Li venem el de 650 mil·ligrams, que és de venda lliure, i es prendrà dos pastilles, amb lo que la dosi la transforma en 1 gram i 300 mil·ligrams; més quantitat que el prohibit.

Fins ara, un medicament sotmès a la obligació de la prescripció mèdica ho era per 0.5 mil·ligrams, 1 mil·ligram, o per 1 gram. Per que el principi actiu requereix sempre el seu control, sia la quantitat que sigui. Sempre te un risc que ho regula el que ho prescriu.

Qui ha estat l’il·lustre, que segurament li falta molt per arribar al grau de lògica que requereix el seu càrrec administratiu? Com pot ser que un Col·legi Oficial de Farmàcia es presti a participar d’un joc tant incoherent?.

Com pot ser que els farmacèutics, que han estudiat i han fet el Jurament de Hipòcrates d’estar al servei de la persona, participin de tant il·lògica acció. Se suposa que la seva preparació acadèmica li dona el criteri i la independència per reaccionar positivament davant de tanta incongruència.

És un prejudici pel prestigi del farmacèutic honest, davant del pacient, ja que el cost del Paracetamol de 650 mg. es quasi el doble del de 1 gr., i aquest amb més quantitat de comprimits. Pot ser aquí està l’origen de la llei, que amb tanta facilitat s’hi maneja l’industria farmacèutica.

Deixa un comentari

Required fields are marked *