Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

RECORDANT EL BANC DE VALLS
Entitats vellenques històriques

RECORDANT EL BANC DE VALLS 

Cultura. 1/9/1980. pàgina 41

El Banco Hispano Industrial, continuador del Banc de Valls, ha editat la memòria corresponent a l’exercici de 1979. No pretenem, ni ens pertoca, fer cap comentari de tipus financer. Si, però, que no volem deixar passar per alt l’oportunitat per tal de resseguir una mica els antecedents històrics que hi figuren. Assenyala que el Banc de Valls fou constituït el dia 27 de novembre de 1881, amb un capital de deu milions de pessetes, dels quals es posaren en circulació cinc milions. Inicià les seves operacions comercials l’I de gener de 1882. El primer président del seu consell d’administració fou el senyor Josep Castellet i Sampsó. Diu la memòria que un dels acords que inicialment van ésser adoptats fou la creació deis famosos bitllets del Banc de Valls, sota l’empar de les facultats que la llei de l’I d’octubre de 1869 concedia a les societats de crèdit. (Aquests bitllets van ser reproduïts ja al número extraordinari del cinquantenari d’aquesta revista). S’estén després, la memòria, a assenyalar les societats en què ha participat a constituir al llarg de la seva història. De les vuit o deu que s’hi citen, destaquem, el 1929, la constitució del Banc Mercantil de Tarragona, que ara ocupa la seu, a la nostra ciutat, del Banc de Valls. Fa esment que entre els anys 1919 i 1921 va contribuir decisivament al desenvolupament d’un important nombre de cellers i molins d’oli que propiciaven les cooperatives. Cita la data del 12 de febrer, en què fou el primer a introduir a la nostra comarca la modalitat de l’estalvi. El 1921 va començar la seva expansió, en obrir les sucursals de Montblanc i les Borges Blanques. El 1968 el Banco Hispano Americano va adquirir pràcticament totes les accions del Banc de Valls. El 1970 ambdues sucursals foren cedides a l’esmentat Banco Hispano Americano, si bé, per l’altra banda era oberta gairebé simultàniament una nova sucursal al Perelló. El 1975 fou inaugurada una altra sucursal, ara a Alcover. El 23 de novembre de 1977 el Ministerio de Economía va concedir l’autorització per transformar el Banc de Valls en un banc industrial de negocis, sota la denominació de Banco Hispano Industrial. Això, dones, és el que més ens afecta, en tant que vallencs.

Deixa un comentari

Required fields are marked *