Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

I L’ALCALDE VA PERDRE LA JUGUESCA
Fem memòria

I L’ALCALDE VA PERDRE LA JUGUESCA 

Portal i vestíbul de l’edifici del castell que, durant el temps en que es reconstruí l’edifici de la Casa de la Vila (Pl. Del Blat) va ser Ajuntament de Valls (Primers anys 1940) Dibuix de Josep M. Tost. Portada de la revista CULTURA.
De l’època en què l’Ajuntament va estar ubicat a l’edifici del Castell, s’explica un fet que passà un dia d’hivern al vespre. Després cada plenari celebrat a l’Ajuntament era habitual passar una estona amigablement al bar del restaurant de Cal Fèlix. Hi prenien part l’alcalde, Josep Mª Fàbregas, amb uns amics i també un grup de regidors. Durant la tertúlia, aquests l’hi proposaren la següent juguesca: traurien els gegants de dins de l’Ajuntament i els plantarien al mig del Pati sense que se n’adonessin els “municipals” que se suposava estaven custodiant l’Ajuntament. Acceptada la jugada, si ho aconseguien, l’alcalde pagava la consumició. Alguns dels reunits van anar a l’Ajuntament, van carregar-se els tres gegants i els van plantar al Pati, de cara a l’Ajuntament. Retornaren a Cal Fèlix i convidaren al grup d’amics a anar al Pati; quan l’alcalde va trobar-se amb els gegants al mig del Pati no cal comentar l’enrabiada que agafà. Va entrar on eren els “municipals”, que s’escalfaven amb l’estufa o el braser, i els demanà on eren els gegants. La sorpresa pels municipals va ser gran. No podien entendre el capritx de l’alcalde de voler visitar els gegants en una nit d’hivern i en hores avançades. L’alcalde i els dos municipals es traslladaren a les dependències on tancaven els gegants i quedaren sorpresos en veure que no hi eren; l’espant dels municipals ens la podem imaginar. Aleshores, Fàbregas els va fer sortir al carrer, i pogueren veure els tres gegants plantats al mig del Pati i de cara a l’Ajuntament.

Deixa un comentari

Required fields are marked *