Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

HOSPITALS  INTEL·LIGENTS
Contribucions científiques. Prof. Corominas Vilardell

HOSPITALS  INTEL·LIGENTS 

(Professor August Corominas)

  • La robòtica és la branca de l’enginyeria mecatrònica, de l’enginyeria elèctrica, de l’enginyeria mecànica, de l’enginyeria biomèdica, i de les ciències de la computació, que s’ocupa del disseny, la construcció, l’operació, l’estructura, la manufactura i l’aplicació dels robots. Hem vist ja els quiròfans intel·ligents de l’Hospital Clínic de Barcelona on es van realitzar algunes intervencions a distància. La Domòtica és la ciència que estudia i proposa l’edificació de cases privades, residències intel·ligents i hospitals intel·ligents
  • La robòtica combina diverses disciplines com són: mecànica, electrònica, informàtica, intel·ligència artificial, enginyeria de control i la física. Altres àrees importants en robòtica són l’àlgebra, els autòmats programables, l’animatrònica i les màquines d’estats. S’empraran els Robots, les classes dels quals són: Poliarticulars, Mòbils, Androides (humanoides), Zoomòrfics i Híbrids.
  • Actualment  molts Hospitals Grans espanyols comença la Robotització  del Quiròfans. Es fantàstic  veure una intervenció laparoscòpia de tumor intestinal o inclús un trasplantament de ronyo sense obrir l abdomen.
  • Penso que en un futur no llunyà veurem totes aquestes meravelles de Ciències Omiques i de Robòtica i Domòtica per viure millor  i amb més qualitat de vida. A USA hi ha les ciutats del SOL (SUN CITY). Són ciutats tancades amb tots els serveis i les famílies només poden visitar els seus avis una vegada al mes.

Les esperances de robòtica en els Hospital son moltíssimes i fantàstiques.

Penseu que fa uns 50 anys un ordinador portàtil era una meravella impensable. Personalment en aquella època, els hospitals americans i alemanys visitats,  ja tenien l’automatització i semblava que aquí no arribarien mai. Avui en la majoria d´Hospitals ho tenim. Ara sortosament  comença la ROBOTIZACIO integral. En la UPC de Barcelona hi ha la Cátedra de Robòtica que ha dirigit el Profà Amat. La ciència s´ha preocupat molt de les maquines. També de les pròtesis avançades. Pregunta arribarem els Ciborg? Existirà el contacte bidireccional HOME-ORDINADOR?  Existirà el TRANSHUMANISME ?

 

Deixa un comentari

Required fields are marked *