Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

ALIMENTS SACRALIZATS.
Contribucions científiques. Prof. Corominas Vilardell

ALIMENTS SACRALIZATS. 

LA CULTURA MEDITERRANIA
PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANIDAD (UNESCO)
ESTUDI PREDIMED (BARCELONA)
August Corominas.
La dieta Mediterrània es el model alimentari dels països de la conca mediterrània i es un exemple adoptat per molts països al demostrar-se que es un exemple per a gaudir de salut. I no solament això, que es una filosofia de vida , gracies al clima, la geografia, els costums , i la manera de viure del pobles de mediterrani.
La dieta i cultura mediterrània han sigut nominats per la UNESCO Patrimoni Immaterial de la Humanitat per que la mobilitat i mortalitat de la població es molt beneficiosa i millor que en altres pobles, per exemple que Finlàndia i països del nord d´Europa. Això ha sigut demostrat en un estudi multicèntric amb aliments de la conca mediterrània i es diu ESTUDI PREDIMED (Barcelona) es una nutrició equilibrada i complerta. Es nutrició Cardiosaludable.
L’alimentació mediterrània es oví-lactovegetariana no estricta. Es recomana fruites, verdures, cereals i derivats, pasta llegums, fruits secs; oli d´oliva com a principal font de greixos i consum; mes peix que carn vermella. Per veure, aigua (2 litres dia) vi, cervesa i llet. Hi ha una cuina pròpia, predominen arròs, paella, truites, sopes, fregits. Per postres fruita de temporada. La Cuina Mediterrània s´origina probablement en el Neolític, es molt important la cuina de APICI a Roma. D’allà encara hem heretat el GARUM o OLIVADE.
Nutricionalment hi han proteïnes, lípids protectors, glúcids, vitamines, minerals fotoquímics, probiòtics, immunonutrients, fibra dietètica, raïms i vi.
Alguns aliments son tant importants que els utilitzen en cerimònies religioses: Triada simbòlica gastro-religiosa, exemple: pa, en la Missa; vi i aigua, també. L’oli pels últims sagraments. Vegis imatge.
També s´ha de dir que hi ha la cultura del porc i del vi com a símbol de tolerància i de diversitat cultural, un aliment separa dos religions Cristianisme (cultura Porcofila i vinofila) i Islam (cultura porcofoba, vinofoba)
Filosofia de vida
Combinació de ingredients
Alimentació tradicional, cuina especifica
Receptes i maneres de cuinar pròpies de cada àrea (OLI D´OLIVA)
Cultura i estils de vida típics de la mediterrània.
Esports d´equips. Els Toros (Minotaure), (Avui anul·lats), el Xiquets
Música: Musica Coral, sardanes, flamenc, jotes
Activitat física laboral o gimnasi
La seva combinació converteix la dieta mediterrània es la mes idònia per portar un estil de vida saludable, ordenada ,protectora, equilibrada; esperança de vida longeva. Es una gran fortuna haver nascut a la ribera del Mediterrani.!!!!!
August Corominas. Curs de Dieta Mediterrània (UAB, HUGTIP)
Braudel Le Mediterranee

Deixa un comentari

Required fields are marked *