Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

CONSIDERACIONS SOBRE ANTIENVELLIMENT. (ANTI-AGING)
Contribucions científiques. Prof. Corominas Vilardell

CONSIDERACIONS SOBRE ANTIENVELLIMENT. (ANTI-AGING) 

Profesor A. Corominas
La Medicina Preventiva de l’Envelliment és la branca de la Medicina Preventiva que tracta de frenar o fins i tot revertir, tant com sigui possible, els processos fisiològics de l’envelliment.
Clàssicament se l’ha anomenat Medicina Anti-Aging (Anti-Edat) encara que recentment es pot utilitzar el terme de Medicina Pro-Aging. Des d’un enfocament multidisciplinari i integratiu, la Medicina Preventiva de l’Envelliment, ajuda l’individu a desenvolupar el seu màxim potencial de salut i benestar físic, mental i emocional, per aconseguir viure el major nombre d’anys amb una qualitat de vida excel·lent. En aquest país s’ha creat el “Programa vida als anys i anys a la vida” per la Generalitat de Catalunya.
La Medicina Preventiva de l’Envelliment es nodreix dels coneixements científics d’Epidemiologia, Nutrició, Ciències Bàsiques, Neurociències, Bioquímica, Genètica, Psicologia, Acupuntura i Medicines Orientals, Teràpies Manuals, Nutrogenòmica, Fisioteràpia i Termalisme.
L’objectiu principal de la Medicina Anti-Aging (Pro-Aging) és el Benestar Integratiu (Integrative Wellness). Consisteix a assolir el màxim estat de salut físic, mental, emocional, familiar, social i ecològic. Hi ha una teoria sobre que la mort desapareixerà, Es a dir “LA MORT DE LA MORT” ES possible ? jo crec que no, per molts metabòlics i termodinàmics motius.
Genètica
La genètica és un factor molt important (25%) en el procés d’envelliment. Algunes persones tenen una certa susceptibilitat genètica que influeix molt més intensament que el col·lectiu mitjà. Hi ha efecte negatiu d’alguns gens (gerontògens, tanatògens) o gens deleteris. Altres gens té efectes positius, són els gens protectors o gens de longevitat. Hi ha alguns gens en col·lectius tancats que protegeixen contra envelliment i permeten viure 10 anys més que en la mitjana de la longevitat. Tenim dos exemples, el col·lectiu jueu de Malta i un altre exemple que s’ha publicat, el grup Amish d’Oregon.
Bibliografia:
Bolet M; Socarras M. :Alimentació i Nutrició de les persones de més de 60 anys. Revista Havanera de Ciències Mediques , 8 (1)

Deixa un comentari

Required fields are marked *