Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

DISTINCIÓ AL DR. IGNASI SARRÓ I ROSET
Cròniques de la ciutat pel record

DISTINCIÓ AL DR. IGNASI SARRÓ I ROSET 

L’Institut Mèdic-Farmacèutic de Barcelona nomenà Membre d’ Honor al Doctor Ignasi Sarró Roset (maig 1948). Heus aquí la notícia concisa del fet. Un reconeixement als seus mereixements professionals i a la seva tasca social, un títol que no es prodiga sinó que el seu atorgament és molt restringit pels mèrits que es requereixen.
Però a banda de l’alt valor de la distinció amb què s’honorà una tasca llarga i abnegada al servei de la humanitat dolent, cal destacar i aplaudir les iniciatives en l’organització de l’homenatge que la ciutat sencera dedicà al Director de la Escola Elemental de Treball, el dia 20 d’abril de 1948, amb motiu del solemne lliurament per la Junta de l’Institut del títol acreditatiu de tan preat nomenament al Dr. Sarró.
Aquest homenatge fou organitzat per diverses entitats vallenques, encapçalades per l’Excel·lentíssim Ajuntament de la ciutat, no podia faltar la col·laboració més decidida i entusiasta de l’Escola dirigida per ell. I amb autèntica i sincera alegria l’Escola, tota l’Escola en bloc, en deute de gratitud pels desvetllaments i afanys que el Doctor Sarró hi havia posat, s’associà de tot cor a l’emotiu acte.
Era ben coneguda per tots la tasca fecunda i sempre generosa del Dr. Sarró en els camins de la Medicina, però la gent de l’Escola, especialment, sabien també de la seva obra com a Director de l’Escola. Foren vuit anys de lluita, des dels primers dies, acabada la guerra civil, quan de l’Escola es pot dir que només quedava el nom i una incontenible voluntat de ressorgiment en l’esperit dels qui desitjaven tornar-la a veure dempeus, fins l’admirable realitat i magnifica esperança que ha estat, sempre al servei de la cultura ciutadana. Activitats desenvolupades amb un desinterès absolut, a l’Escola de Treball, com a director obtenint, en justícia, el reconeixement de tothom.
D’altra banda ho era mereixedor per l’estima i l’estima dels vallencs. La seva tasca abnegada en favor dels humils, el lliurament total al servei de la seva condició, en l’exercici de la seva professió. No hi caben en aquestes breus línies la dedicació que ha fet el doctor Sarró per l’Escola, i encara molt menys l’enumeració de tot el que ha fet per al proïsme.
“A les 11.30 hores del diumenge 20 de juny de 1948, al saló de sessions de l’Ajuntament, es va fer el solemne lliurament del títol per la Junta de l’Institut, que es va desplaçar a Valls, presidint l’acte l’alcalde de la ciutat, Josep Maria Fàbregas, juntament amb el president i secretari de l’Institut, amb assistència de les autoritats civils i eclesiàstiques de la ciutat.
Obert l´acte. el Dr. Marti Granell va fer ús de la paraula explicant, breument, la labor de l’institut; va destacar l’austeritat del mateix en l’atorgament del títol de Membre d’Honor, dedicant després un elogi al Dr. Sarró.
Pel Patronat de l’Escola, seguir fent us de la paraula D. Artemi Plana, qui va expressar la satisfacció del Patronat per la distinció de la qual el seu Director havia estat objecte. El Dr. Escardó va prendre la paraula per glossar l’homenatjat. Seguidament el Dr. Sarró, saludat amb estrepitosa ovació en aixecar-se, es dirigí als assistents amb paraules d’agraïment per al senyor alcalde i per als conciutadans, i acabà expressant la seva gratitud per tothom, sense oblidar l’Escola de Treball, demanant que Déu els beneeixi.
Va tancar l’acte el Sr. Fàbregas amb un emotiu discurs que acaba dient que l’èxit de les coses de Valls s’ha de buscar en la unitat, que fins ara ha existit i ha d’existir.
Tot seguit es va celebrar un banquet popular.”
(Juventut, 03.07.1948, CULTURA 1.5.1948)

Deixa un comentari

Required fields are marked *