Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

PERQUÈ DEIXEM LES SABATES PELS REIS MAGS ?
Fem memòria

PERQUÈ DEIXEM LES SABATES PELS REIS MAGS ? 

Posar la sabata al balcó, o a la finestra, la nit de Reis, es una tradició tant antiga que es remunta a l’època de Felip II, en una festa anomenada la “Festa de la sabata” i que s’ha relacionat amb la nostra tradició. Aquesta nit de Reis nens, i no tan nens, netejaran amb cura les sabates que deixaran al costat de la finestra o al balcó per rebre els regals dels tres Mags d’Orient. Així ho van fer els nostres pares i els nostres avis, seguint una tradició l’origen de la qual es perd en el temps. Segurament no sabrien explicar el seu significat, i tampoc l’entendríem actualment amb els mitjans que tenim. Ho hem fet sempre i mai hem preguntat el seu significat. Consultat l’origen i motius de fer-ho en trobem molts, i diferents, segons els països.
Cada país té una manera diferent de rebre la vinguda dels Reis Mags d’Orient, però el que no hi falta mai és la Rosca de Reis o la costum de posar una sabata al balcó o a la finestra la nit del 5 de gener.
Alguns asseguren que posar una sabata la nit de la vigília de l’arribada dels Reis Mags és perquè ells sàpiguen quantes persones viuen en aquesta casa i, d’acord amb la seva mida, coneixen l’edat i dedueixen quin regal han deixar.
Una altra explicació, d’origen mexicà, és una al·lusió a la bondat de les persones. Segons aquest relat, uns nens de Natzaret que van veure pobre i descalç el Nen Jesús li van regalar unes sabates que ja no feien servir. A la nit, els nois van netejar les seves, i abans de dormir les deixaren al costat de la finestra, on les van trobar l’endemà plenes de regals en recompensa a la seva generositat.
Antigament, fa molts anys, perquè aleshores no hi havia carters reials, juntament amb les sabates, o dintre, es deixaven les cartes que s’escrivien als Reis.
Cal també deixar verdures i garrofes prop d’una finestra o lloc obert, al costat de la sabata, perquè els camells s’alimentin.
La veritat és que el matí del dia 6, les sabates apareixen plenes de regals com a premi per la bondat dels nens. Els Reis Mags havien passat aquella nit i havien recompensat als nens que, malauradament, son els més nets de cor.

Deixa un comentari

Required fields are marked *