Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

JOSEP CASAS I MONTSERRAT
Uncategorized, Vallencs Il·lustres que no son a la Galeria

JOSEP CASAS I MONTSERRAT 

Neix a Valls el dia 26 d’abril de 1853, on cursa els estudis primaris. Després, a Barcelona, continua amb el batxillerat i la carrera farmacèutica, llicenciant-s’hi. Molt jove encara, entra en relació amb personalitats del món científic, i forma part de corporacions relacionades amb la seva carrera. El 18 de juny de 1876, juntament amb altres col·legues, inicia la gestió per participar en la fundació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Aquesta institució li agraí després amb un diploma. Hi figura en el Registre General de socis del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona amb el número 63, en qualitat de soci resident, havent estat elegit el 13.6.1876, causà baixa per defunció el 1880. Estava casat amb Leonor Aviñó, filla de Teodoro Aviñó, farmacèutic , i pares de José Casas Aviñó, farmacèutic, que va morir jove sense arribar a tenir la titularitat de la farmàcia de la Plaça de la Llana. José Casas Aviñó va contreure matrimoni amb Otília Puchades, germana de Joaquín Puchades Domingo, farmacèutic. El 20 d’abril de 1877 era titulat soci numerari i fundador de “l’Acadèmia i Laboratori de Ciències Mèdiques de Catalunya”. Aquesta entitat va néixer a l’últim terç del segle XIX després de la fusió de dues societats, la més antiga era la “Societat Mèdica el Laboratori”, i l’altra era la Acadèmia de Ciències Mèdiques. La sessió inaugural de la nova societat es va fer el 25 de març de 1877 al Cercle de la Unió Mercantil, a la Rambla Santa Mónica num 27; presidí el Rector de la Universitat i el President de l’entitat Lluís Góngora, actuant de secretari Josep Casas, que va llegir una memòria sobre els treballs realitzats per instal·lar la Acadèmia. El 20 de setembre del mateix any fou nomenat soci corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina i Cirurgia de Saragossa. El dia 15 de novembre fou nomenat soci honorari de la Societat Farmacèutica Lusitana de Portugal. I el dia 28 de desembre de 1878 rebé idèntic títol de la Societat Reial de Farmàcia de Brussel·les. També li foren atorgats els títols de soci del col·legi de Farmacèutics de Madrid i de l’Acadèmia Medicoquirúrgica d’aquesta mateixa capital. Casas, tot i dedicant-se plenament a la seva professió, va saber captar la simpatia i l’atenció dels seus col·legues, tant per la bona preparació professional com per les dots d’organitzador. Durant molts d’anys dedicà el seu treball al laboratori farmacèutic, fabricant alguns específics que foren comercialitzats fins i tot a l’estranger. Morí a Barcelona el 29 de novembre de 1880.
Bibliografia:
– Josep Maria Calvet i Camerasa. “Entorn dels orígens de la Acadèmia i Laboratori de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears”. Gimbernat, 1996, 26, 11-22.
– Servei informació Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona
– Jordi (Pere Altés). CULTURA. 1.5.1975

Deixa un comentari

Required fields are marked *