Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

SUPRESSIÓ DE LA MASCARETA EN EL TRANSPORT PÚBLIC. UNES REFLEXIONS.
Actualitats Mèdiques

SUPRESSIÓ DE LA MASCARETA EN EL TRANSPORT PÚBLIC. UNES REFLEXIONS. 

Tot fa pensar que amb el nou any hem entrat en un hivern sanitàriament complicat pel que fa als virus que, des d’un temps, ens acompanyen. Estan convivint amb nosaltres el virus de la grip convencional, el COVID-19 i també un accentuat dèficit immunològic. Una “associació” que col·lapsa les urgències hospitalàries aquestes darreres setmanes. A tot això hi cal afegir la vaga de metges en diverses comunitats.
Ens anuncien els experts sanitaris que el màxim d’incidència de la grip arribi a mitjans del proper mes de febrer, però actualment, qui visiti un hospital s’hi trobarà molts pacients amb afeccions respiratòries. Ens informaren que a finals de l’any 2022 les afeccions respiratòries s’havien incrementat al voltant d’un 20% respecte abans d’aparèixer la pandèmia. Aquesta dada feia sospitar que els primers messos de 2023 serien complicats.
Em criden l’atenció les afirmacions del metge del servei de pneumologia del Grup HM Hospitales, Francisco José Roig Vázquez que diu: “la realitat és que estem veient molts pacients joves o d’edat mitjana que aproximadament fa un mes o mes i mig van debutar amb un quadre de tipus catarral que semblava resolt favorablement i que, no obstant, ara, al cap de poc temps, tenen una recaiguda”. “Estem veient moltes d’aquestes recaigudes i no sabem exactament què és el que està passant”. Aquestes recaigudes tenen la peculiaritat que solen iniciar-se com a episodis catarrals normals i es compliquen amb les reinfeccions.
S’atribueix al dèficit immunològic, ja que les mesures de prevenció preses els dos anys de pandèmia molta gent te el seu sistema immunològic menys protegit davant infeccions respiratòries que ja existien abans de la pandèmia.
En aquestes circumstancies “d’indefensió” davant dels virus em sembla d’una frivolitat alarmant que la Ministra de Sanitat parli de suprimir la mascareta en el transport públic.
Personalment hi estic completament en desacord. Ara? En ple hivern? Quan cada vegada més gent tus i esternuda en transports atapeïts en hores punta? Quan s’està parlant d’una possible vuitena onada? Tenim la grip present des de fa unes setmanes. Crec que la solució es prevenir. Ens hauria de servir el passat, o no hem après res en dos anys?
Moltes persones no tenen altra alternativa, sobre tot en les capitals, que agafar el metro o el bus o el cerca nies cada dia. Crec que portar la mascareta sigui una tortura o un sacrifici inhumà. La protecció de la salut (pròpia, però sobretot dels altres i dels col·lectius vulnerables) ha d’estar per damunt de tot. I les autoritats sanitàries en son responsables de que sigui així.
El president de la Societat Espanyola d’Epidemiologia, Oscar Zurriaga, considera que l’ús de la màscara ja podria ser voluntari. Encara matisant que “no cal deixar d’utilitzar el sentit comú i utilitzar-la quan la situació ho requereixi”
“Un transport públic en hora punta, encara que decaigui l’obligatorietat com a tal, cal ser conscients que la màscara és un gran element de protecció”, apunta José Antonio López Guerrero, viròleg de la Universitat Autònoma de Madrid. I afirmen que és indispensable a centres sanitaris.
Davant de la possibilitat que es derogui l’ús obligat de la mascareta per part del govern, la millor recomanació és no fer-ne cas i cadascú, pel seu propi criteri, en faci ús quan consideri que pot estar en un entorn on es pugui contagiar per alguna virasis de les tantes que tenim convivint al nostre voltant.

Deixa un comentari

Required fields are marked *