Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

EL  PINTOR  JOAN  MIRÓ  A  VALLS
Fem memòria

EL PINTOR JOAN MIRÓ A VALLS 

La nostra ciutat va viure una jornada interesant i atractiva el Diumenge de Pasqua, 5 d’abril de 1953, a les 12.30 hores a la plaça del Blat. Es celebrà una inesperada exhibició de castells a càrrec de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Estava programada feia temps, però no es va coneixe fins uns dies abans. Es tractava de fer un reportatge, filmat per una empresa dels EEUU. La finalitat era fer el fons i ambientar un film que s’estava enregistrant aquells dies sobre la figura del eminent pintor Joan Miró. Amb l’objectiu de filmar questa actuació,  tot l’equip tècnic de la firma de New York, amb el seu director Thomas Bouchard, vingueren a la nostra ciutat.

L’expectació del públic vallenc fou molt gran amb presencia de vallencs i foranes, que emplenaren la plaça del Blat i el carrer de la Cort, fins quasi la Costa de la Peixateria. El distingit pintor Joan  Miró, acompanyat de la seva esposa i filla presenciaren l’exhibició des del balcó de l’Ajuntament, junt amb l’Alcalde. La Colla Vella va coronar el “Quatre de set”, el “Tres de set aixecat per sota” i el “Pilar de cinc”, portat al balcó que el Sr. Miró va recollir l’enxaneta. Aquest film en tecnicolor fou exhibida per tot els E.E.U.U. i en els principals centres culturals i artístics d’arreu del mon.

El senyor Bouchard afirmà que seria presenciada per set milions d’estudiants d’EEUU, i també en universitats de Londres, París, Roma, Brussel·les,…. Fou un motiu per donar a conèixer els nostres Xiquets i el nom de Valls. En el projecte hi va tenir que veure el vallenc Jaume Mercadé, i també el fotògraf vallenc Català Roca, en unes fotos de la Capella del Roser, una de los nostres joies artístiques. Eren uns anys en que Valls i els seus il·lustres vallencs tenien bona presencia  al mon.

Deixa un comentari

Required fields are marked *