Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

PRIMERS INTENTS PEL MUSEU CASTELLER (1978)
Fem memòria

PRIMERS INTENTS PEL MUSEU CASTELLER (1978) 

Repassant una ressenya sobre l’evolució del Institut d’Estudis Vallencs des del seu inici, creat com “Estudis Vallencs” per un grup de destacats vallencs residents a Barcelona, fins a finals de 1978, m’he trobat amb el següent comentari que, per la seva continuada actualitat en els darrers temps, he tingut la temptació de publicar. El comentari, del setembre de 1978, en que es publicà la ressenya al setmanari local vallenc, diu així:
“De moment, a banda de l’activitat positiva que desenvolupen les altres comissions (fa referencia a les constituïdes dintre del IEV) i que seria prolix enumerar aquí, cal assenyalar que la Comissió de Folklore ha enfilat la seva activitat a la recerca de la creació a Valls del Museu Casteller, vella aspiració tant local com de tots aquells altres llocs on el fet casteller té vida. A aquest efecte s’ha creat la corresponent Sub-Comissió, que presideix el Sr. Francesc Manresa Baró, la qual porta a terme una gestió activa i ha aconseguit aglutinar les pertinents voluntats perquè el Museu pugui ser una realitat, realitat efectiva. segons els propòsits de la Sub-Comissió i del propi “Institut”, quan l’històric edifici de Sant Roc quedi lliure del gravamen dels Jutjats, de manera que, adequadament reemplaçat, s’hi podrà instal·lar el Museu i ser, en definitiva, un apèndix de la Casa de Cultura i el seu Museu, cosa que s’estima assolir-lo a principis de l’any vinent, ja que el nou Palau de Justícia ha entrat en els seus darrers treballs de construcció.”
El temps corre vertiginós.

Deixa un comentari

Required fields are marked *