Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

EL  DOMADOR  I  EL  LLEÓ
Del nostre País

EL  DOMADOR  I  EL  LLEÓ 

Durant uns anys, que coincidiren amb la meva infantesa, a les fires de Santa Úrsula o a la de les forques, s’hi plantaven circs de molta qualitat. M’agradava molt l’alegria de l’espectacle del circ, amb els plasents pallassos i l’esglaiament amb els trapezistes. Per mi era un espectacle que m’enlluernava; encara actualment.

El meu avi m’explicava que en una funció de circ, on hi havia la secció de les feres, un dels números amb més risc el presentava el domador de lleons; quan acabava l’actuació, feia el “mas difícil todavia”; li obria la boca al lleó i s’hi apropava el domador com si volgués posar el cap dintre la seva boca. En una ocasió, un dels grans queixals del lleó va fer una esgarrinxada al coll del domador. El lleó va provar el gust dolç de la sang, no va passar res. Però la memòria del lleó llaminer va arribar fins a la següent funció; el domador va voler repetir l’agosarat intent, el lleó ho va recordar i el ,domador no va tenir opció. La queixalada al coll el va deixar ferit de mort.

El que per descuit, o massa confiat, permet que li arribin fins on es vulnerable, la propera aproximació sempre és nefasta.

Veient el resultat de les darrers eleccions. Molt decebedors, encara que ens ho presentin, tots plegats, ben diferent. Al president Sanchez, que no ha guanyat, però que creu que podrà disposar del suport de la resta de partits, ja li coneixen el punt feble: avidesa per mantenir-se a la Moncloa. Aquesta segona ocasió saben que poden mossegar per que ho trobaran fàcil.

L’anterior legislatura la coalició de govern fou amb Podemos, un grup de pocs partits, i tots recordem les dificultats per entendre’s. Ara farà coalició amb Sumar, que ha perdut uns quants diputats respecta als que tenia Podemos. Sumar és una coalició de 20 partits molt petits, però on quasi tots han tret un representant (es pot trobar el llistat a  “https://es.wikipedia.org/wiki/Sumar_(coalici%C3%B3n)” ), més nou partits, també petits, que li donen suport. Total 29 partits que col·liguen dins Sumar, que formaran part del govern del país.

Tot plegat molt complicat. Esperem que les alegries transmutin en efectivitat al prendre resolucions.

Deixa un comentari

Required fields are marked *