Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

EL GOVERN DEL PRESIDENT SÁNCHEZ INCOMPLEIX ELS PAGAMENTS.
Del nostre País

EL GOVERN DEL PRESIDENT SÁNCHEZ INCOMPLEIX ELS PAGAMENTS. 

L’abril del 2023, el Tribunal Superior de Londres va emetre una ordre provisional que permetia a un altre inversor renovable, Blasket Renewable Investments, embargar potencialment l’Institut Cervantes, una institució cultural propietat del Regne d’Espanya situada al centre de Londres. L’immoble en qüestió està ubicat al número 317 del carrer Portobello Road i serveix com a seu de l’Institut Espanyol Vicente Cañada Blanch, una escola internacional amb dècades d’antiguitat i centenars d’alumnes.
La confiscació d’aquest actiu està vinculada als impagaments del govern espanyol, que es nega a indemnitzar les empreses afectades per la retirada retroactiva de les primes renovables, desoint les sentències que han emès els organismes competents, cas del CIADI o la Cort de la Haia.
En el cas concret que jutgen els tribunals, el deute reconegut a l’empresa Antin és de 120 milions d’euros. Com que no s’ha materialitzat el pagament, la justícia ha autoritzat l’embargament de la propietat. Però això afecta a diverses institucions espanyoles.
L’Institut Cervantes fa ús de l’edifici embargat per impartir classes d’espanyol i oferir altres serveis, de manera que es veurà directament afectada per aquesta decisió de la magistratura.
A més, la sentència publicada el 2 d’agost també afecta dues institucions més. La primera és la Universitat Espanyola d’Educació a Distància o UNED, que utilitza l’institut per impartir alguns dels seus exàmens presencials. La segona és el Centre de Majors Miguel de Cervantes, que ocupa part de la propietat situada al número 317 del carrer Portobello Road.
Les conseqüències dels impagaments continuen creixent. Arran del cas Blasket, també s’han intervingut unes oficines de la xarxa Diplocat, propietat de la Generalitat de Catalunya, ubicades a Fleet Street, on es va va fixar la seva seu per a la promoció exterior del procés del 2017, a la capital britànica. També un compte en el Banc de Santander del nostre país a les illes britàniques. Igualment. el cas Antin també ha motivat l’embargament del dret de cobrament de la indemnització per la catàstrofe del Prestige, i ha congelat un pagament de 900 milions d’euros.
Bibliografia:
“Libre Mercado”, 7 agost 2023
El Pais, 4 agost 2023
Theobjective.com, 4 d’agost 2023

Deixa un comentari

Required fields are marked *