Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

INFECCIÓ TRACTE URINARIA: INCIDENCIA EN ELS AVIS
Actualitats Mèdiques

INFECCIÓ TRACTE URINARIA: INCIDENCIA EN ELS AVIS 

Ahir donarem comiat a un dels darrers referents que quedaven en la meva familia, la senyora Maria Teresa Guinovart amb quasi 90 anys. Quan poses en escena aquesta edat sembla que parlis d’algú que mai ha estat jove; doncs jo puc testificar que la coneixia des de ben joveneta. Casualment va morí el mateix dia, el 8 de novembre, trenta-nou anys després, que la meva iaia Teresa Guinovart. Des de feia uns messos vivia en una residencia geriàtrica. Fa cinc anys havia enviudat del seu estimat Ramón. La vida ens depara, al arribar a edats marcides, uns anys de plega banderes.
Va morí per una malaltia tant senzilla i tant freqüent en els avis: infecció d’orina.
L’abús en l’ús d’antibiòtics ens ha portat al detonant de la infructuositat dels que aplicàvem fa cinquanta anys. La infecció d’orina, que es resolia amb una petita dosi d’antibiòtic o sulfamides i rentats, ara requereix una teràpia amb antibiòtics puixants. Aquest embrollat component químic s’ha d’eliminar del cos, inexorablement, via renal i hepàtica. Els avis que, per raons de l’edat i la feblesa no tenen òptima la funció renal i hepàtica, després d’un curt període de teràpia apareix la intolerància a l’antibiòtic. L’avi ha de morí de la infecció d’orina o de l’efecte de l’antibiòtic sobre la funció renal. No te resolució només que el tractament pal·liatiu. Actualment és molt alta la incidència de mortaldat entre els avis per aquesta causa.
El diagnòstic i la prevenció de les infeccions del tracte urinari és un tema de creixent importància, ja que hi ha una tendència a sobre diagnosticar-les i a administrar antibiòtics en excés, sense la presència de clars criteris diagnòstics. Aquest fenomen fomenta l’aparició de microorganismes resistents als antibiòtics d’ús habitual. Encara que no hi hagi evidència científica sòlida que puguem recomanar per a una prevenció òptima de les infeccions urinàries, hi ha múltiples mesures no farmacològiques que podem emprar per evitar o, si més no, disminuir la freqüència d’aparició de les infeccions de tracte urinari.
La gran solució és la prevenció a les infeccions urinàries:
• Hidratar-se amb moderació per evitar episodis d’incontinència.
• Perdre pes.
• Programar les miccions de tant en tant per evitar que es produeixi un episodi d’incontinència.
• Ajustar el tractament mèdic per evitar la incontinència nocturna
• Ús de bolquers: És un dels mètodes per tractar la incontinència més utilitzats. Cada cop hi ha més models que s’adapten millor al tipus d’incontinència del pacient, amb una gran capacitat absorbent i que no suposen una molèstia per al pacient. Poden fer-se servir per tractar la incontinència nocturna o, si ho necessitem, durant tot el dia. Hi ha diversos models diferents, molts d’ells arriben a ser tan semblants a la roba interior habitual que no ha de suposar un perjudici o un deteriorament de la seva pròpia imatge per al pacient.
• Sondatges vesicals intermitents: És la darrera opció per al tractament de la infecció urinària, que s’utilitza principalment en paraplegia o bufeta atònica en pacients amb tetraparèsia o una altra limitació funcional severa.
• Netejar-se les genitals, en les senyores, des de endavant cap enrere. S’evita que els bacteris de l’intestí es propaguin.
• Evitar utilitzar productes íntims potencialment irritants
• Mantenir una higiene genital adequada.
• Evitar retenir de forma perllongada l’orina.
• Evitar els pantalons ajustats i fer servir roba interior de cotó, canviant-la, almenys, una vegada al dia.

Deixa un comentari

Required fields are marked *