Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

UN “POEMA DE NADAL” IRREPETIBLE.
Cròniques de la ciutat pel record, Fem memòria

UN “POEMA DE NADAL” IRREPETIBLE. 

Per la Diada de Sant Esteva de 1994 s’anunciava la celebració d’un important esdeveniment, cultural i nadalenc.
A les sis de la tarda, a l’església de Sant Joan, el rapsoda Lluís Figuerola, molt apreciat pels vallencs i foranes per les seves conegudes qualitats interpretatives, la facilitat i senzillesa que colpia els seus recitats a tots els oients, i la Coral Espinavessa, que anava cosida d’or en un període esplèndid i dolç, dirigida pel infatigable vallenc Modest Soler i Batalla, oferirien una versió del Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra.
No cal dir que l’anunci de l’acte esperonà l’interès dels vallencs, i de molts foranes, que celebrarien el Nadal amb la família a la seva ciutat. L’església de San Joan va quedar curta per immergir el públic que la va emplenar.
L’acte es prolongà més d’una hora; el nombrós públic seguint els versos de Sagarra i les Nadales de la Coral, en un silenci emotiu que esquellava, els ulls humitejats i moments amb el record entendrit, panteixant, transportats a temps enrere, quan en dades tant senyalades ens aplegàvem amb els estimats que ja no hi son. La reflexió del pensament del vers i de la nadala que omplia amb el seu ressò la nau d’aquell temple de Sant Joan, poques vegades tant ple de vallencs.
Al sortir, la retrobada amb amics, vallencs foranes amb els que només coincidíem en jornades molt emblemàtiques. La fesomia reflectia el goig viscut; salutacions, fent avinent mirades somrients, consentents per haver compartit el missatge nadalenc.
Ja no restem tants dels afortunats que ho vàrem viure; el pas del temps es exigent en el seu trajecte. Però el record d’aquella jornada bategada és tant present com si hagués estat ahir.
Sortosament, pels que no hi eren, Joan Saltó, amb el seu enginy i bona tècnica, tot i les mancances dels mitjans de fa trenta anys, va fer l’enregistrament de l’acte. Una edició molt correcta i digne, que molts vallencs ja la tenen i la gaudeixen.
Es historia de Valls, d’una Diada viscuda per molts vallencs acompanyats per l’alcalde Perez de Tudela. Ara ho recordem amb el goig d’haver-ho viscut acompanyats de familiars que ja no hi son i amb l’agraïment als que ho feren creïble, però som feliços al recordar-ho i reviureu; també amb l’enyorança d’un temps entranyable cordialment compartit.

Deixa un comentari

Required fields are marked *