Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

ROMANÇ DE SANTA LLÚCIA.   Josep Maria de Sagarra
Del nostre País, Fem memòria

ROMANÇ DE SANTA LLÚCIA. Josep Maria de Sagarra 

Una joia musical d’Eduard Toldrà amb la lletra de Josep M. de Sagarra. A casa la sentíem en una versió d’Emili Vendrell, en una gramola, en un disc de pedra. L’escolto… em recorda la meva mare i la meva germana que la cantaven quan venia el dia i quan s’apropava la fira de Santa Llúcia… M’emociona sentir-la i la sento encara amb la seva veu, amb perdó per l’Emili Vendrell que la cantava molt bé…
Quins records, i quanta història.
Perquè avui és Santa Llúcia,
dia de l’any gloriós,
pels volts de la Plaça Nova
rondava amb la meva amor.
–Anem tots dos a la fira,
amiga, anem-hi dejorn,
que una mica de muntanya
alegri nostra tristor.
Comprarem grapats de molsa,
i una enramada d’arboç,
i una blanca molinera,
i una ovella i un pastor.
Ho posarem a migdia
dins del nostre menjador,
i abans de seure a la taula
ens ho mirarem tots dos;
que una mica de muntanya
ens faci el menjar més dolç!–
Perquè avui és Santa Llúcia,
dia de l’any gloriós,
tals paraules m’acudien
quan he vist la meva amor.

Deixa un comentari

Required fields are marked *