Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

LA NOSTRA INNOCENTADA
Del nostre País, El día a día

LA NOSTRA INNOCENTADA 

L’origen d’aquesta tradició festiva està marcada per una acció molt cruel en el cristianisme: l’episodi hagiogràfic que narra la matança de tots els nens nascuts a Betlem, Judea, menors de dos anys, ordenada per Herodes I “El Gran” per desfer-se de Jesús de Natzaret.
Seria millor recordar els infants innocents que estan morin diàriament, prop d’on moriren fa més de dos mil anys els que avui recordem; han nascut en un mon de violència i odi, quan havien de créixer entre somnis, amb l’autocomplaença i passivitat dels governants de tot el mon; els nostres també.
La incongruència de la nostra societat recorda el terrible mandat d’ordenar la mort de tots els nens menors de dos anys -que per això el dia d’avui s’anomena Dia dels Innocents- en un dia de bromes, ja decadent i poc enginyoses, que cada any té menys adeptes. Com lo que publica la prestigiosa revista musical Scherzo, on diu que la propera temporada del Bayreuther Festspiele representarà Lohengrin en català; o el diari Marca que anuncia que l’Espanyol jugarà la Copa del Rei a l’estadi de Montjuic.
Retornant a casa nostra, on rient rient, durant el darrer any ens han penjat el ninot, dia per altre i dos arreu, i ens expliquen que als rics se’ls escanya a impostos, quan els treballadors i les classes mitjanes ocupem el quart lloc com a país amb més pressió fiscal; la pèrdua del poder adquisitiu, on em beneficiava molt més la nómina equivalent a 260 € de l’any 1974 a la de 3000 € de 2007, l’any de la meva jubilació, amb una jornada de treball més amplia i amb més responsabilitat; a la llei de la vivenda, amb increment a tota tesa dels lloguers. Els joves en edat escolar porten un ninot ben gran, penjat a l’esquena, per passar curs amb suspensos, amb lo que dulcifiquem el fracàs escolar; penalitzem l’esforç, on els ganduls, els mandrosos, tenen el mateix mèrit que els estudiosos; mentre l’Informe Pisa ens parla que, any darrera any , els nostres escolars estan pitjor formats, els pitjors resultats a l’informe PISA des de que la prova educativa, la més important del món, va començar a publicar-se l’any 2000.
Talment, no cal esperar el 28 de desembre per portar el ninot penjat a l’esquena. Escudant-se amb el progrés i creant il·lusions fictícies, portem durant l’any una aglomeració de ninots penjats a la nostra esllomada esquena.

Deixa un comentari

Required fields are marked *