Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

CA LES QUARTES
Cròniques de la ciutat pel record, Fem memòria, Tempus Fugit

CA LES QUARTES 

Un establiment històric del carrer de La Cort, quan aquest carrer era l’eix de la ciutat, amb els dos plafons de ceràmiques ben característiques de la casa, ambdós costats de l’entrada.

Inequívoques les fotografies del carrer amb les catifes de flors per la Diada de Corpus; la sortida de Missa de dotze, fent parada a les pastellaries; l’animació del Firagost, quan s’omplien les taules de fruits;  i, sobre tot, les passejades els dissabtes i diumenges sortint del cinema.  Allà hi era viu l’esperit de Valls, era on s’aplegava la seva gent.

Les garrafetes d’anís que pengen a l’entrada de “Ca les Quartes”, era el detall de remembrança, quan l’anís de Valls s’apreciava sota el cap del cel,  que s’emportaven els membres de les diferents associacions dels Cors Clavé que cada any, per la Fira de les Forques en la Pasqua de Pentecostes, venien de visita a Valls i omplien la ciutat amb els seus cants a la terra i al país.

Algú pot dir-me on han anat a parar aquestes ceràmiques tanc característics?

Temps era temps, costumari del nostre poble desdibuixat que, els que el fruirem remarquem la melangia; els que ja no n’han tingut coneixement no ho poden albirar. So endugué el vent, que tant en fa a la nostra terra. Jo em trobo entre els  que romandrem i ho puc recordar.

Deixa un comentari

Required fields are marked *