Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

EUROPA ES PREPARA DAVANT D’UNA POSSIBLE AGRESSIÓ
Del nostre País

EUROPA ES PREPARA DAVANT D’UNA POSSIBLE AGRESSIÓ 

La recent història d’Europa, que alguns hem viscut de refiló acabats d’arribar en aquest mon, ens  recorda que el que sembla impossible pot passar en pocs mesos. Sortosament, fins ara, hem tingut un factor de dissuasió per a qualsevol pretensió bel·licista:  la capacitat de destrucció recíproca que tenen els arsenals militars. Però, de fet,  hi ha una guerra oberta a Europa, la provocada per Rússia contra Ucraïna. Rússia mostra les seves pretensions expansionistes en un món dividit, amb la complicitat d’Iran i la Xina posant-hi la cullerada.

Les eleccions d’USA es presenten amb molta paranoia. Mai havien tingut uns candidats tant deplorables, que inspiren tant poca confiança en la resta del mon. Amb la probable presidència de Donald Trump a USA i la de Putin a Rússia, hem de tenir sempre presents els 6.000 caps nuclears que controla Putin i el poc interès de Trump per Europa. Ambdós tenen el perdigó a l’ala, i poden polsar el botó grollerament.

Després de la matança comesa per Daesh al Crocus City Hall de Moscou, Putin ha enviat missatges contra Ucraïna, però no només contra el país envaït per Rússia, sinó també, aprofitant l’avinentesa, contra Europa i Occident. El canvi de criteri qualificatiu que ha fet Putin respecte Ucraïna, al passar d’una operació “Militar especial” a un “Estat de guerra”, amb l’adminicle de les democràcies europees, no deixa de ser  una amenaça russa carregada d’hostilitat.

Molts països estant prenent mesures de prevenció, encara que Europa no està actuant de forma homogènia, tot hi compartir el diagnòstic que va fer la ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles al afirmar que «l’amenaça de guerra és absoluta i la societat no n’és del tot conscient». De fet és el Govern espanyol el primer que no n’és;  no es percep que hi hagi un canvi en la política de Defensa, ni en pressupost, i sobre tot en termes diplomàtics. Els països nòrdics han ampliat a les dones el servei militar obligatori; Alemanya ha derogat la seva política de contenció armamentista implantada des del final de la Segona Guerra Mundial. L’ampliació del servei militar obligatori a Dinamarca; la creació de lleis per reclutar reservistes a Itàlia i Bèlgica, els països estan adaptant les polítiques per enfortir la seva capacitat de resposta davant de possibles crisis. Finlàndia compta amb més de 50.000 refugis disponibles per a la seva població, cosa que reflecteix un alt nivell de preparació i resiliència.

Una guerra amb Rússia per nosaltres, i per Europa, seria catastròfica, no cal esperar l’ajuda de Donald Trump. L’efecte devastador d’un cap nuclear llençat sobre Barcelona arribaria fins a Vilafranca; ja podríem anar pensant en reconstruir la Sagrada Familia i tot el país. Si pensem que ens podem enfrontar via militar en una guerra anem molt errats; contra els caps nuclears no podem lluitar amb tira xines.

L’única solució és arribar a una solució per la via diplomàtica, amb maduresa i temperància. Lo altra és una insensatesa i una barbaritat que només ens encamina a la plena destrucció.

 

Deixa un comentari

Required fields are marked *