Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

PROFESSORA NOEMI MONCUNILL I MARTÍ.
El día a día, Personatges vallencs

PROFESSORA NOEMI MONCUNILL I MARTÍ. 

No es nascuda a Valls, però genèticament és complidament vallenca, descendent d’un llinatge ampli i preat a la nostra ciutat.
Parlem de Noemí Moncunill, doctora en Filologia Llatina per la Universitat de Barcelona i actualment és investigadora del projecte LatinNow de l’ERC, acollit per la Universitat de Nottingham i amb seu al Centre for the Study of Ancient Documents de la Universitat d’Oxford.
Entre els anys 2015 al 2017 fou investigadora amb expertesa a la Marie Skłodowska-Curie, a la Universitat de la Sorbona de París i al King’s College de Londres. Anteriorment, havia estat professora a la Universitat de Barcelona, la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya.
També ha estat investigadora visitant al Centre d’Estudis Hel·lènics de la Universitat de Harvard, UC Berkeley, Université Libre de Bruxelles, CNRS-Univ. de Montpeller, i la Fondation Hardt pour l’étude de l’antiquité classique, a Ginebra.
Els seus principals camps de recerca són les llengües i escriptures preromanes de la Península Ibèrica i el sud de França, i les seves interaccions amb les principals cultures escrites de la Mediterrània occidental. És membre del projecte Hesperia (Universitat del País Basc), que té com a objectiu l’edició en línia de tot el corpus paleohispànic i fonts antigues relacionades, així com membre del grup LITTERA de la Universitat de Barcelona. Des del 2014 forma part de l’equip d’Année Epigraphique.
Tot i atresorar un historial científic tant considerable, sempre s’ha dedicat plenament al seu treball i mai n’ha fet ostentació ni explicitació. Malauradament, no estem entroncats en la disciplina on la Noemi treballa; fins fa uns dies no coneixíem l’activitat d’aquesta jove doctora ni la seva solvent projecció internacional en aquest àmbit científic tant singular. Ha estat en un d’aquests programes eminentment culturals, dels que no se’n fa difusió i no se’ns fa avinent que els tenim a l’abast.
Es tracta del programa de TV3, “QuèQui”, en el capítol T1xC7 “Desxifrant l’Iber”, on trobarem a la doctora Noemi Moncunill que, en un llenguatge molt accessible, ens explica les llengües ibèriques i preibèriques, i la seva relació amb les paraules del nostre diccionari actual.

Deixa un comentari

Required fields are marked *