Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

ANTON VALLESPINOSA I CATALÁ.
Vallencs Il·lustres que no son a la Galeria

ANTON VALLESPINOSA I CATALÁ. 

(Valls, Alt Camp, 6 novembre 1832 – Londres, Anglaterra, 1887)
Fou un Pastor anglicà, del que no hem trobat massa informació.
Sent antic seminarista, s’interessà pel protestantisme i es traslladà a Gibraltar (1861) i a Birkenhead (Liverpool) per poder estudiar teologia anglicana. L’any 1865 fou ordenat de diaca i enviat a la colònia britànica per a fer proselitisme entre els espanyols allí residents.
Després de pocs anys, el 1868, es desplaçà a Barcelona, on creà una escola i construí una capella; aquí fundà la publicació “El Eco Protestante” (1869) i obrí una botiga dedicada a vendre literatura de la seva religió. Entre tanta activitat i la poca recaptació que tenia per atendre totes les obligacions, s’endeutà arriscadament; tot plegat, les dificultats econòmiques l’obligaren a expatriar-se a Anglaterra l’any 1871.
La congregació de Sant Pau, que ell fundà, posseeix temple propi al carrer Aragó, de Barcelona. Es tracta de l’Església Protestant Betel + Sant Pau, situada al carrer Aragó 51.
Segons indica la informació d’aquesta entitat, és una església que atent en el seva seu dues tradicions cristianes: la tradició presbiteriana i la tradició metodista. Una comunitat membre de l’Església Evangèlica de Catalunya – Església Evangèlica Espanyola. Com a tal forma part, entre d’altres institucions, de la Comunió Mundial d’Esglésies Reformades, del Consell Mundial Metodista i del Consell Mundial d’Esglésies.
En la seva història consta que fou fundada l’any 1868, quan es desplaçà a Barcelona el vallenc Antón Vallespinosa i Català.

Deixa un comentari

Required fields are marked *