Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

ON ANIRÀ A PARAR EL MEU VOT
Del nostre País

ON ANIRÀ A PARAR EL MEU VOT 

On anirà a parar el meu vot del proper diumenge? No ho sabem. Segons les enquestes cap candidat arribarà a la majoria absoluta per governar i per imposar el seu programa. Durant tota la campanya electoral, i bastant abans, s’ha parlat de possibles acords, coalicions, sense definir-se.
Segons les darreres enquestes, la llista més votada serà la que encapçala el senyor Salvador Illa, soci de l’Espanyol; donant cops de banda, a un costat i altra, ara sí ara no, sense definir-se en qui confiarà la col·laboració de govern, cas de guanyar. O sia, que si votem al senyor Illa, no sabrem amb qui governarà fins després d’uns dies de mercadejar les ofertes i contraofertes, ja que en aquesta campanya li hem escoltat totes les opcions possibles.
Les campanyes electorals son el gran moment dels debats. I no solament amb els adversaris polítics. A l’hora de desmuntar les fal·làcies que intoxiquen una comunitat, les entrevistes encara són més útils i divertides. Però, res a veure amb lo que portaran a cap després.
Lo més honest i transparent seria, des d’un inici, explicar obertament i honestament les intencions de amb qui es col·ligarà, en cas de no assolir suficient confiança. Al candidat socialista li caldria ser clar i transparent per explicar com governarà, i amb qui ho farà, a Catalunya donat els seus antecedents. Fins ara no ha tingut cap responsabilitat important de govern; Ministra de Sanitat quan tota la sanitat estava traspassada a les autonomies, un ministeri inferior per adduir la presencia catalana en el Consell de Ministres.
Però la contingència vírica emfatitzà la responsabilitat del ministeri, quan el nostre país es convertia amb el pitjor balanç de morts per la pandèmia. L’acció del ministeri fou erma. Tot i això, el Partit Socialista el va fer candidat a les eleccions autonòmiques catalanes del febrer de 2021, embolcallat de molts elogis. La desfeta de Ciutadans va fer espatlleta a la candidatura del senyor Illa.
El senyor Illa, sens dubte una persona cordial. El representant més exacta de la capacitat i l’actitud de realitzar prodigis; la gran taumatúrgia socialista. Com el senyor Illa hi ha centenars de fascinants esperits a Catalunya. Proliferen, sobre tot a la universitat, la cultura i els mitjans de comunicació. Es a dir, on es construeix l’òrbita de la conversació pública i el diàleg. Tan necessària i esquifida al nostre país.
Estarem atents a quina bossa anirà a parar el meu vot. Espero que encerti el pinyol. Em sabria greu que ho decidís el senyor Sanchez.

Deixa un comentari

Required fields are marked *